Kristina Ohlsson - den nye dronningen av skandinavisk krim | Fabel

Den nye dronningen av skandinavisk krim

Vi krim-elskere har én ting til felles: Gleden vi føler når vi oppdager en god, ny krimserie med mange bøker som ligger klare til lytting. 

«Den nye dronningen av Skandinavisk krim» har Kristina Ohlsson blitt kalt. Bøkene hennes er hyllet av både kritikere og lesere. Foto: Thron Ullberg

I Fabel kjenner vi på akkurat den gleden nå. Grunnen? At Kristina Ohlssons krimbøker om etterforskerne Alex Recht og Fredrika Bergman endelig ligger klare til lytting i appen. Gjennom fem bøker blir vi kjent med de to kollegene i det svenske politiet, fra den spede begynnelsen.

Politilegenden Alex Recht

Alex Recht er den legendariske politimannen som har løst sak etter sak, og sitter på solid erfaring etter mange år i politiet. Med seg på laget har han, noe motvillig, fått akademikeren Fredrika Bergman, som er ansatt for å tilføre politietaten annen kompetanse enn den rent politifaglige. I fanget får de to en forsvinningssak som viser seg å være langt mer komplisert enn først antatt. Og mens Alex følger politiets vante spor, går Fredrika i en helt annen retning, og leter etter spor som kollegene overser.

Forfatter og terror-ekspert

Hun hadde en spennende jobb også før hun begynte å skrive, Kristina Ohlsson. Med bakrunn som statsviter,  jobbet hun med terrortrusler i Europa. Likevel ble ni til fire-jobb for kjedelig for henne, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid.

Enormt populær krim

«Den nye dronningen av Skandinavisk krim» kaller forfatterkollega Mons Kallentoft henne. Og han er ikke alene om å mene akkurat det. Bøkene om Fredrika Bergman og Alex Recht har tatt verden med storm. De er hyllet av både kritikere og lesere.

Produktiv forfatter

På kort tid har Kristina Ohlsson blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. Siden krimdebuten «Askepott» har hun skrevet en lang rekke bøker i flere sjangre. Hun er også nominert til en rekke gjeve priser, og bøkene hennes er oversatt til 25 språk.

I tillegg til bokserien om Alex Recht og Fredrika Bergman, har hun skrevet tre krimbøker om advokaten Martin Benner, og flere barnebøker.

HER ER KRISTINA OHLSSONS LYDBØKER I FABEL:

Bøkene om Alex Recht og Fredrika Bergman:

Sisteboka i serien – Syndflod – kommer i Fabel våren 2019.

Bøkene om Martin Benner:

Leave a Reply

Your email address will not be published.