De store kjærlighetsromanene - Fabel

De store kjærlighetsromanene

Klassikerne om den store kjærligheten går vi aldri lei av. Her er våre tips til store kjærlighetsromaner som fengsler oss på nytt og på nytt. 

Kvinne som sitter på kafé og hører på lydbok med klassiske kjærlighetsfortellinger

Lydbok: Victoria av Knut Hamsun

Victoria av Knut Hamsun

Her får du en av de vakreste og mest berømte kjærlighetsfortellingene i norsk litteratur. 

Johannes og Victoria elsker hverandre. Men Johannes er møllersønn, og Victoria er datteren til slottsherren, og som medlemmer av ulike sosiale lag blir de hindret i å leve ut sin kjærlighet. Fremdeles den dag i dag, over hundre år etter at boka kom ut, rører den altoppslukende historien om den vanskelige kjærligheten oss.

Lydboka er lest av Kingsford Siayor.

Lydbok: Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald

Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald

En av de mest berømte amerikanske romanene gjennom tidene!

Møt den rike, men ulykkelige Jay Gatsby. Han er millionæren som holder luksuriøse fester i det storslåtte huset sitt på Long Island, som vakre, rike og vellykkede mennesker valfarter til. Men Gatsby, som tilsynelatende kan få alt han peker på, lengter mot det uoppnåelige. Alt han håper på, er at hans ungdomskjæreste Daisy Buchanan en dag skal dukke opp på en av festene hans. Men når hun så gjør det – hva skjer da?

Lydboka er lest av Henrik Horge.

Lydbok: Stolthet og fordom av Jane Austen

Stolthet og fordom av Jane Austen

En vill og lidenskapelig fortelling om den intense, og nærmest demoniske, kjærligheten. En klassiker i verdenslitteraturen!

Bokas hovedpersoner er Catherine Ernshaw og den mørke, demoniske fremmede, Heathcliff. Han blir brakt til hennes fars hus som hittebarn, og fra dette øyeblikk knyttes Heathcliff og Catherine sammen i en ubrytelig følelse av samhørighet. Selv ikke døden kan bryte den.

Lydboka er lest av Bodil Vidnes-Kopperud.

Lydbok: Kransen av Sigrid Undset. Første bok om Kristin Lavransdatter

Kransen av Sigrid Undset

Første bok i trilogien om Kristin Lavransdatter er en klassiker og en legendarisk kjærlighetshistorie.

Vi møter Kristin Lavransdatter, en litt bortskjemt og egenrådig pappajente, som vokser opp på storgården Jørundgård i Gudbrandsdalen på 1300-tallet. Faren Lavrans har allerede lovet henne bort til Simon, sønnen på nabogården. Det var ikke så uvanlig den gangen, og det er en god plan, helt til Kristin møter Erlend av Husaby.
Kristin forelsker seg hodestups og vender seg mot Lavrans og resten av slekten, og trasser igjennom sitt ekteskap med Erlend. Da venter hun allerede hans barn.

Lydboka er lest av Anna Bache-Wiig

 

Lydbok: Anna Kareina av Leo Tolstoj

Anna Karenina av Leo Tolstoj

En av verdenslitteraturens aller største romaner – og en berømt og utrolig kjærlighetsfortelling. 

Vakre Anna Karenina forlater sin trygge, borgerlige tilværelse for å følge sin lidenskapelige kjærlighet til den virile grev Vronskij. Men hva har Anna gitt opp hele sin tilværelse for? Går hun til et kjærlig og varig forhold, eller har hun gjort et skjebnesvangert valg?

Lest av Duc Mai-The

 

Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!