Brennhett tema: klima og miljø - Lydbøker | Fabel

Brennhett tema: klima og miljø

Her får du servert en liste over interessante og lærerike bøker vi har plukket ut for deg, både fakta og fiksjon! Felles for alle er at de har klima og miljø som et hovedtema.

Anna forside - lydbok skrevet av Jostein Gaarder
Ungdomsroman:
Anna har alltid hatt et intenst fantasiliv. Men i det siste har hun opplevd at mye av det hun drømmer og forestiller seg, er noe som kommer til henne fra en annen virkelighet, eller kanskje fra en annen tid? Hun drømmer at hun er sitt eget oldebarn, Nova. I år 2082 har Jorden mistet mye av sin fortryllelse. Havet har steget, store økosystemer er ødelagt, og tusener av plante- og dyrearter er borte. Er det noe oldemor og Nova kan gjøre for at verden kan få en ny sjanse?
Bienes historie forside - lydbok skrevet av Maja Lunde
Kritikerrost, episk roman om bienes død. Vinner av Bokhandlerprisen 2015!
«Bienes historie» skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en fremtid hvor biene er døde. I bunnen ligger tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, og om menneskenes sårbarhet.
Blå forside - lydbok skrevet av Maja Lunde
En episk fortelling om naturkrefter i spill og hvordan vi alle må leve med valgene vi tar.
2017: Signe er snart 70 år, men lar seg ikke skremme av havet. Alene seiler hun vekk fra barndomsbygda på Vestlandet, for å konfrontere mannen hun en gang elsket. Det er bare henne, båten og en underlig last.
2041: David kjenner seg for ung til å være far, likevel er han blitt alene med sin lille datter. De to er på flukt gjennom et tørkerammet Sør-Europa, hvor nord står mot sør, og det ikke lenger finnes nok vann til oss alle. Alt forandres den dagen de oppdager en seilbåt i en forlatt hage langt inne i landet.
Begynnelser forside - lydbok skrevet av Carl Frode Tiller

Miljøvernaren Terje ligg på sjukehuset etter å ha tatt sitt eige liv. Vi følger han bakover i tid, først som vaksen, deretter som ungdom og til slutt som barn. Gradvis blir vi kjente med ei sår familiehistorie, Terjes glødande kjærleik til naturen og alle vala han tok eller ikkje tok. Kvifor blir eigentleg livet som det blir, og kva er samanhengen mellom enkeltmennesket og det store kretsløpet vi alle er ein del av?
The Uninhabitable Earth forside - Lydbok skrevet av David Wallace-Wells
It is worse, much worse, than you think.

The slowness of climate change is a fairy tale, perhaps as pernicious as the one that says it isn’t happening at all, and if your anxiety about it is dominated by fears of sea-level rise, you are barely scratching the surface of what terrors are possible, even within the lifetime of a teenager today.
Hva er økologi forside
Økologisk selger, og nye øko-ord settes stadig i omløp: økobevegelse, økomat, økoturisme, økosofi. Men hva er egentlig økologi?
I «Hva er ØKOLOGI» gir Geir Hestmark deg innsikt i et av vår tids viktigste naturfag, med vekt på norske eksempler. Fra artenes mangfold og individets tilpasninger til sitt miljø, miljøgifter, populasjoners vekst og fall, konkurranse, samarbeid og parasittisme, til naturens store kretsløp og en satellittbasert jordklodesystemvitenskap. Et eget kapittel er viet menneskets plass i naturen.
Søppelfri forside
Sist Kristine Ullaland gjekk ut med søppel heime var i 2015. Ho lever etter ein Zero Waste-filosofi som fokuserer på å skape så lite avfall som mogleg og resirkulere og gjenbruke det som blir att. Her får du høyre korleis hennar reise mot eit søppelfritt tilvære starta og korleis ho avgrensar forbruket sitt med gjenbruk, resirkulering og kompostering slik at alt ho etterlet seg av søppel får plass i eit syltetøyglass.

Alle disse bøkene – og mange andre – kan du høre i Fabel nå. Alle nye kunder får en gratis prøveperiode. Klikk her for å starte din!