Hele Norges Bjørnis, nå i Fabel! - Fabel

Hele Norges Bjørnis, nå i Fabel!

Hei alle småbarnsforeldre! Denne uka kommer det fem splitter nye Bjørnis-episoder i Fabel-appen!

Brannbamsen Bjørnis sammen med Bjørnis-forfatter Rikard Heimen. De populære Bjørnis-lydbøkene kan barna høre i Fabel-appen.

– Ideen var i utgangspunktet at Bjørnis skulle være til hjelp for barn som har vært utsatt for brann og andre ulykker, sier Rikard Heimen. Han er brannkonstabel, og har skrevet bøkene om Bjørnis som barna kan høre på lydbok i Fabel.

Siden oppstarten ved brannvesenet i Trøndelag i 2012 har den store, klossete brannbamsen rukket å bli en enorm suksess. Over 100 brannvesen i Norge er tilknyttet Brannbamsen Bjørnis, og når de rykker ut, sitter en liten Bjørnis-bamse i brannbilen – parat til å trøste dersom barn er involvert.

– Vi vet at barn fort blir glemt når foreldrene står i en krise. De siste årene har vi vært på utallige ulykker der brannbamsen har hjulpet disse barna. De glemmer noe av det vonde når de får en bamse og holde i, forteller Rikard Heimen.

Lærer barna om brannvern

I tillegg til å være til trøst, har også Bjørnis den viktige oppgaven å lære  norske barn om brannvern. Gjennom et pedagogisk opplegg for barnehagene lærer han barna om brannalarmer, brannslukking, nødtelefonnummer og brannøvelser. Og det har mildt sagt slått an.

Bjørnis-musikken har 10 millioner avspillinger på Spotify, og videoene har blitt sett 25 millioner ganger på Youtube, forteller Rikard Heimen. Og nå får barna både spennende Bjørnis-historier, nyttige brannverntips og fengende musikk i Fabel – med fem nye lyd-episoder om hele Norges brannbamse.

I tillegg til de fem nye episodene om Bjørnis, kan barna også  høre Bjørnis-lydbøkene Besøk  på brannstasjonen og  Brann i blokk B i Fabel-appen. 

Høres dette ut som noe for dine barrn? Alle nye abonnenter prøver Fabel gratis. Klikk her for å starte  din prøveperiode, og få tilgang til tusenvis av lydbøker for store og små i Fabel-appen!