Barnelydboktips til høstferien - Blogg | Fabel

Barnelydboktips til høstferien

Kanskje finner barna sine nye favorittlydbøker i høstferien?

På biltur, på hytta eller hjemme på rommet: Høstferien er en god tid å høre lydbøker på!

Tips for hele familien:

Roald Dahls fantastiske lydbøker

Få andre forfattere har satt et så stort avtrykk i barns minner som Roald Dahl. Nå kan dere endelig høre lydbøkene hans i Fabel!

For hva er vel bedre enn å bruke høstferien til å bli kjent med usedvanlige Matilda (og forferdelige frøken Pitbull), Georg som finner opp en medisin mot ufyselige bestemødre, foreldreløse Sophie og Den Store Vennlige Kjempe, og alle de andre historiene som barn i generasjoner har latt seg rive med av. Kanskje husker du selv ditt første møte med Roald Dahl da du var liten?

Tips for 6-åringer som liker spenning:

Dyrehagedetektivene-serien til Mona Grivi Normann

I Lindegård dyrehage skjer det mye mystisk. Heldigvis har de to dyrehagedetektiver som ordner opp!

For hvem skal løse mysteriet når den hvite løveungen Elsa forsvinner sporløst? Når lemurene har spist noe giftig og blitt syke? Når pandaen rømmer, eller når noen prøver å snike seg inn til tigrene om natta når dyrehagen er stengt?

Jo da blir det Hanna og Theo sin jobb å finne ut av sakene! Og vi lover at barna sitter spikret mens de lytter!

Tips til 8-åringer som synes ninjaer er kult:

Ninjakid-serien til Ahn Do

Fra nerd til ninja!

Nelson er en nerd, og han vet det godt selv. Men da han våkner opp på tiårsdagen sin, har han fått noen utrolige krefter. Han er en ninja! Og ikke bare det, han er den siste ninjaen i hele verden.

Med hjelp fra bestemorens rare oppfinnelser og merkelige fetter Kenny må Nelson lære å mestre livet som ninja og redde verden.

Tips for 8-åringer som har lyst til å både le og sluke historier:

Verdens verste-serien til Marius Horn Molaug

Lydbøkene om kompisene Kent og Ruben er blant de aller mest hørte av alle barnebøkene i Fabel – med god grunn. 

Gjennom elleville forviklinger og utrolige situasjoner blir vi kjent med gutta som roter seg opp i de mest vanvittige ting. Disse bøkene har virkelig klart å treffe både gutter og jenter i bokslukeralderen!

Tips for 10-åringer som vil høre spenning:

Agent Elvin Griff-serien til Arne Svingen

Her er den actionfylte serien som får gutta til å sitte hekta!

Elvin Griff har vært elev på en topphemmelig agentskole hele livet. En dag fikk han nok og rømte. Nå jakter myndighetene på ham. Derfor må Elvin vekk. Langt vekk. På veien møter han mobbere, slemme voksne og Lydia som har sine egne hemmeligheter. Men ingen av dem er klar over Elvin Griffs helt spesielle egenskaper.

Tror du barna har lyst til å høre noen av disse? Fabel-appen er fullpakket med gode lydbøker for både barn og voksne til høstferien, og som ny abonnent kan du prøve Fabel helt gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!