Lydbøker for barn - Vinteren 2020 - Tips | Fabel

Barnas vinterferiefavoritter

Barn elsker lydbøker, og vinterferien passer godt til lydbok-lytting. Her er noen av de beste lydbøkene for barn i ulike aldersgrupper:

Lydbøkene vi hører som barn kan gi minner for livet.

Klar for å høre lydbøker i vinterferien?  Registrer deg nå, og prøv i 4 uker – helt gratis!

Tambar-bøkene av Tor-Åge Bringsværd

Tambar er en vilter 5-åring som går i barnehage, liker å huske og leke med lego. En ganske vanlig gutt, altså… bortsett fra at han er et troll! Når Tambar kommer hjem kan han riste løs på troll-halen han har gjemt hele dagen, og han kan vise frem troll-kreftene han ikke bruker i barnehagen. Lydbøkene om Tambar har lun humor, akkurat passe mye dramatikk og fine sanger.

Lillesøster-bøkene av Kari Grossmann

Lillesøster er akkurat slik enhver liten to–treåring er, og nettopp derfor er bøkene blitt så populære hos de små tilhørerne. De minste leserne elsker å treffe igjen den samme hovedpersonen fra bok til bok. Det er viktig å kunne kjenne seg igjen i hverdagen, og også kunne kjenne seg igjen i de litt forbudte følelsene. For eksempel kan det å være med å handle være en hyggelig opplevelse, men det kan også være en opplevelse som utarter til et lite mareritt for både voksne og barn. Sangene i lydbøkene om lillesøster er så fine at de er verdt lytting i seg selv. Dere vil fort erfare at barna vil høre om lillesøster om igjen og om igjen.

Ole Brumm-bøkene av A.A. Milne

Vi kjenner alle Ole Brumm – bjørnen fra Hundremeterskogen med liten forstand og mange gode venner. Barna følger spent med når den lille bjørnen er ute på eventyr, og vi voksne kan glede oss over bøkenes humor og visdom. På lydboka kan dere høre barnehelten Gustav Lorentzens nyinnspilling av Thorbjørn Egners gode, gamle barnesang «Her kommer Ole Brumm», men også helt nye, fine sanger som Gustav Lorentzen har skrevet spesielt til denne lydboka. Ole Brumm-bøkene er rett og slett klassikere som gjør både barn og voksne glade!

6-9 år:

Bestefar på rømmen av David Walliams

Bestefaren til Jack:
– Går med tøfler i butikken.
– Serverer hermetisk tunge til middag.
– Glemmer ganske ofte hva Jack heter.

Men bak spakene på sitt Spitfire jagerfly er han ustoppelig! Under 2. verdenskrig var bestefaren til Jack jagerflypilot. Nå er han en litt forvirret, gammel mann som er blitt plassert på gamlehjem. Sammen planlegger Jack og bestefar en spektakulær og actionfylt flukt – uten å ane at den gale bestyrrerinnen har tatt opp jakten på dem …

David Walliams omtales ofte som den nye Roald Dahl, og er en mester i å skape klassiske barnehelter, actionfylte historier med en god porsjon humor, satire og ekte kjærlighet. Og barna elsker bøkene hans!

Detektivbyrå nr 2-bøkene til Jørn Lier Horst

Spenningsbøkene barna ikke kan få nok av!

Serien om Tiril, Oliver og hunden Åttos detektivbyrå har på kort tid etablert seg som en av landets mest populære serier for barn. I den lille byen Elvestad samler detektivbyrået inn bevis, leter etter sammenhenger og tar opp en tidvis farlig jakt for å avsløre forbrytere. Bøkene er frittstående, og kan høres uavhengig av hverandre – og hver og én av dem er like spennende!

Bøkene om Verdens kuleste gjeng av Maja Lunde

Verdens kuleste gjeng er så kul at ingen har oppdaget det ennå! 

Den ustoppelige Helena. Den pene, men veldig dumme Ivan. Erkenerden Alfred. Og den ultimate kjedelige fortelleren, som vi ikke kan si navnet på (hun syns nemlig selv det er det absolutt dølleste navnet i hele verden). Denne gjengen har fått sin egen serie.

Det finnes de som bare ER kule. Markus, for eksempel. Han har smilehull i venstre kinn og skolens hardeste skuddfot. Eller Cornelia, som har silkehår og beveger seg som om hun står på en scene, selv når hun skal på do. Så finnes det de som er enda kulere. Sånne som oss. Helena, Alfred, Ivan og meg. Vi er så kule at ingen har oppdaget det ennå! Men det er bare et spørsmål om tid. Det er i hvert fall det Helena sier.

9-12 år:

Bøkene om Superbitchene av Audhild Solberg

Fantastisk morsomme lydbøker om Anne Bea som tar hevn over bitchene i klassen. 

Møt Anne Bea, tolv og et halvt, en racer i matte og humor, og den nestnest nederst i bånnligaen i sjuende klasse. Uten bestevennen Nils hadde livet vært totalt krise. For ikke bare tryner Anne Bea inn i pulter og får stygge blikk i gangene og er lysår unna sjans på Magnus – to uker før høstens store happening havner hun midt i skuddlinja til klassens superbitcher!  Å være annerledes er ingen spøk. Men har man en bestevenn, en kul tante og et skjult talent, kan man klare seg rimelig bra likevel.

Lars er lol av Iben Akerlie

Hva er viktigst – å bli likt av de kule eller å like seg selv?

Amanda gleder seg til å begynne på skolen igjen etter ferien. For det første for å se Adam igjen. For det andre fordi hun skal bli fadder for en søt førsteklassing.

Når hun i stedet får ansvaret for den nye gutten Lars med Downs syndrom, blir alt veldig vanskelig. Amanda føler press fra alle kanter: Hvor god venn kan hun være med Lars, som er morsom og annerledes? Hvor hardt skal hun jobbe for å bli populær blant de kule i klassen? Og hvordan skal hun få Adam til å legge merke til henne?

Spenningsserien PAX av Åsa Larsson

Underlige ting begynner å skje i vesle Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live.

Brødrene Viggo og Alrik er utvalgt til å vokte det hemmelige biblioteket under kirkehaugen. De gamle bibliotekvokterne mener at brødrene er for unge til å være krigere, og vil sette dem på prøve. Men snart blir det farlig på ordentlig, og Alrik og Viggo må være både modige og smarte for å overleve. Dessuten foregår det en kamp i skolegården, der ekle Simon og gjengen hans tror de eier alt og alle.

Du finner mange flere anbefalte lydbøker for både små og store lyttere i Fabel-appen. Registrer deg nå! Alle nye kunder prøver gratis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.