Lydbok-tips til sommerferien ☀️ - Fabel

Lydbok-tips til sommerferien ☀️

Lydbøker er perfekt på stranda, i hengekøya og på reise. Her er våre sommertips til spennende, romantiske og underholdende lydbøker du kan høre i ferien.

Historisk sus

Lydboka: Jackie og Maria av Gill Paul

 • Lest av: Kathrine Thorborg Johansen
 • Varighet: Ca 12 timer og 45 min

Basert på den sanne historien om Jackie Kennedy og Maria Callas, som begge hadde et forhold til Aristoteles Onassis, verdens rikeste mann. 

Jackie Kennedy er vakker, sofistikert og vurderer å forlate sin mann; en ung og ambisiøs senator. Maria Callas er verdens beste sopran, på høyden av karrieren. Gjennom møtet med verdens rikeste mann, Aristoteles Onassis, vikler Maria og Jackies liv seg litt og litt inn i hverandre i et farlig spill av hemmeligheter, skandaler og løgner.

Stormfull spenning

Lydboka: Stormvakt av Kristina Ohlsson

 • Lest av: Bodil Vidnes-Kopperud
 • Varighet: Ca 13 timer

Første bok i en splitter ny spenningsserie fra den svenske krimdronningen Kristina Ohlsson.

Samme stormfulle natt som antikvitetshandleren August Strindberg flytter fra Stockholm til Bohuslän, forsvinner læreren Agnes sporløst. Politiet, med den engasjerte Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

Feelgood

Lydboka: Langhelgen av Veronica Henry

 • Lest av: Kirsti Løvås
 • Varighet: Ca 10 timer og 45 min

Lett sommerlektyre på sitt beste

På et idyllisk lite hotell i Cornwall er langhelgen i ferd med å starte. Claire Marlowe eier og driver sjarmerende Villa Havblikk sammen med den karismatiske kjøkkensjefen Luca, og dagene går travelt på skinner. Men så sjekker ungdomskjæresten Nick inn på hotellet, og Claires verden blir snudd på hodet.

Drar deg med fra første minutt

Lydboka: Havets kirkegård av Aslak Nore

 • Lest av: Jonathan Espolin-Johnson og Gjertrud Jynge
 • Varighet: Ca 14 timer og 30 min

Storslått om et norsk familiedynasti, og en stor hemmelighet. 

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer. Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Kan Vera ha blitt tvunget til taushet? Hva var det hun visste?

«Strålende underholdning!»

VG

Bridgerton på lydbok!

Lydboka: En hemmelig allianse av Julia Quinn

 • Lest av: Rudy Claes
 • Varighet: Ca 12 timer og 30 min

Nå kan du binge bøkene bak Netflix-suksessen, for i sommer kommer alle de åtte bøkene i Fabel!

Daphne Bridgerton er smart og vakker – likevel blir hun bare gjort kur til av menn hun ikke vil ha. Men til London kommer brorens beste venn, hertug Simon Basset, og alt forandres. Sammen legger de en elegant plan for hvordan Daphne kan tiltrekke seg de flotteste frierne på markedet.

Uhyggelig thriller i sommervarmen

Lydboka: Elskeren av Helene Flood

 • Lest av: Ida Holten Worsøe
 • Varighet: Ca 10 timer og 30 min

Rikke jobber som forsker og er gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas og en leilighet i Oslo beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden?

«Perfekt krim!»

Dagbladet

Boka alle snakker om

Lydboka: Shuggie Bain av Douglas Stuart

 • Lest av: Sigurd Myhre
 • Varighet: Ca 15 timer

Vinner av Bookerprisen! En pageturner om en familie på vei mot avgrunnen.

Handlingen i «Shuggie Bain» utspiller seg i Glasgows arbeiderklassestrøk på 80-tallet. Agnes Bain blir forlatt av mannen, og mens Agnes døyver smerten med et stadig økende alkoholmisbruk, forlater barna henne, en etter en. Den som holder ut til sist, er lille Shuggie Bain – gutten som ikke finner seg til rette og som elsker sin mor over alt.

«En knyttneve av en roman

VG

Ta kommando over eget liv

Lydboka: Fenrikens førstegangstjeneste av Geir Aker

 • Lest av: Forfatteren selv
 • Varighet: Ca. 3 timer og 30 min

Her er fenrikens veiviser til bedre fokus, orden, selvrespekt, gjennomføringsevne og styrke.

Kan man finne retning i livet gjennom å strekke laken på en seng? Selvrespekt gjennom å pusse sko? Virkelyst og selvtillit gjennom å lære seg å tåle mer? Ja, mener Geir Aker, fenriken kjent fra tv-serien Kompani Lauritzen. Boken gir deg konkrete tips til hvordan du kan trene deg selv til å tenke og handle annerledes, og skape endring som er bra for deg.

True crime

Lydboka: Thomas Quick-serien av Christian Marstrander

 • Lest av: Christian Marstrander
 • Varighet: 5 episoder, hver episode er på ca 45 min

Hvordan kan et samfunn som skal beskytte oss mot seriemordere skape en seriemorder selv?

Sture Bergwall er den psykiatriske pasienten som blir til monsteret Thomas Quick. Han som på 60-, 70-, 80- og 90-tallet dreper nærmere førti mennesker. Han dreper kvinner, menn og barn i sitt hjemland Sverige, men også her i Norge. Det er bare et problem, det finnes ikke bevis for at historiene om monsteret Thomas Quick er sanne…

Du finner alle disse og mange flere lydboktips i Fabel-appen! Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!