Ventetiden er over! Vi slipper "Miraklenes natt" i Fabel🎃 - Fabel

Ventetiden er over! Vi slipper “Miraklenes natt” i Fabel🎃

Forfatterduoen bestüende av danskene Anders Rønnow Klarlund og Jacob Winreich er forfatterne bak pseudonymet A.J. Kazinski. Foto: Bjarke Johansen

Har du hørt om thrillerduoen A. J. Kazinski? De bestür av filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich, som stür bak en spennings-suksessen om gisselforhandler Niels Bentzon.

Det hele startet i 2011, da Den siste gode mann kom ut. Den litt annerledes thrillerboka med Københavnpolitiets gisselforhandler i hovedrollen klarte ü fylle et tomrom i thrillersjangeren, og allerede før utgivelsen ble boka solgt til 11 land, blant annet England, USA og Japan.

Kampen mellom godt og ondt

Serien er handlingsmettet, visuell, intelligent og velkonstruert, og tar utgangspunkt i spørsmĂĽlet om godt og ondt. Den handler om Niels Bentzon som er politi i København og en dreven forhandler. Og den første boka “Den siste gode mann” høstet gode anmeldelser fra mange hold:

“Terningkast 5: Storslagen og mangfoldig”

May Grethe Lerum, VG

“Det hĂĽndverksmessige nivĂĽet pĂĽ persontegning, dramaturgi og dialog er usedvanlig høyt til skandinavisk krim ĂĽ vĂŚre.”

Ola A. Hegdal, Dagens NĂŚringsliv

Etter braksuksessen ved start har flere bøker kommet til i serien, og nĂĽ endelig….

… kommer bok nummer fem om Niels Bentzon!

Hvordan endte jeg opp her? spør Niels Bentzon seg selv. Hans elskede kone, Hannah Lund, er dødssyk. Hun forlater Danmark i jakten pü en mirakuløs helbredelse, og Niels stür alene tilbake med ansvar for tvillingene de har sammen.

Samtidig mĂĽ Niels etterforske en spektakulĂŚr drapssak.

En 33 ür gammel gymnaslÌrer blir funnet myrdet. Det som først ligner et brutalt knivoppgjør, viser seg ü vÌre startskuddet til en sak med trüder tilbake til Jesu lidelse og død pü korset i Jerusalem for 2000 ür siden. GymnaslÌreren har blitt korsfestet. Korset er fjernet, og tilbake er bare hullene i hendene og en mystisk tegning pü veggen.

For ĂĽ stanse morderen trenger Niels Hannahs hjelp. Hun mĂĽ trosse døden og forfølge sporene som peker i retning av Via Dolorosa, Lidelsens vei, gjennom de smale trange gatene i Jerusalem – miraklenes by.

Tidligere bøker i serien om Niels Bentzon:

  • Bok 1: Den siste gode mann
  • Bok 2: Søvnen og døden
  • Bok 3: Den gjenfødte morderen
  • Bok 4: Drømmetyderens død

Synes du denne krimserien høres interessant ut? Husk at alle nye lyttere kan prøve Fabel gratis og uforpliktende. Klikk her for ü starte din prøveperiode!