Hyggelige adventskalendere for hele familien - Fabel

Hyggelige adventskalendere for hele familien

Har du tenkt på hvor koselig det kan være å sitte sammen og lytte til en adventskalender-episode hver dag med barna? Her er våre tips til noen skikkelig gode advents-lyttestunder!

ADVENTSSTUND: Å sitte sammen en liten stund hver dag og høre en adventskalender-episode, er en kjempehyggelig aktivitet i førjulstiden. Kanskje med pepperkaker og kakao på ettermiddagen, mens mørket senker seg ute?

Adventskalendere for de minste

Brillebjørns adventskalender av Ida Jackson

Tilbring adventstida med Brillebjørn!

Mange barn er glade i Brillebjørn, og da blir det ekstra stas å være med ham og familien hans mens de forbereder seg til jul.

Gjennom 24 episoder får vi bli med på pepperkakebaking, luciafeiring i barnehagen, julegavelaging og annen adventskos. Det gjør ventetiden litt kortere, og førjulstiden ekstra hyggelig!

 

Superflygjengens jul av Rolf-Magne Golten Andersen

I den lille byen Luftvik kan alle barn fly, men de voksne har bestemt at flyging er forbudt. I julekalenderen om de tre barna i Superflygjengen blir det både spennende, morsomt og koselig!

Det er nemlig snart jul i Luftvik, og de tre barna i Superflygjengen glederr seg til julelys, julekaker, snø og at julenissen skal komme flyvende på besøk. Men alt går ikke etter planen.

Ordfører Anita blir rammet av en mystisk snorkesykdom og den strenge antiflysjefen Margit vil hindre alle i å fly, også julenissen. Kommer hun til å lykkes, eller klarer Superflygjengen å redde jula?

 

Julemysteriene i Kråkeslottet barnehage av Lars Mæhle

En kjempefin julekalender for barnehagebarna, som både inneholder julekos og noen ganske så mystiske julemysterier.

Serien har 24 deler, slik at dere kan velge å høre en episode hver dag frem mot jul, eller å høre flere i samme slengen når dere har lyst.

I serien møter vi Leon og Live, som blant annet må oppklare mysteriet om en forsvunnet julekalender, samtidig som de må kjempe mot Gunnhild Griske som har bestemt at barnehagen skal rives, slik at hun kan bygge en blokk i stedet. Krise! Kan barnehagen reddes før jul?

 

Adventskalendere for skolebarn

Adventsstjernen av Simon Stranger

En rørende fortelling  24 deler om gåter, flukt og hjemløshet, men også om vennskap og tlihørighet, og om at advent er tiden for magiske øyeblikk. 

Stella, 11 år fra Norge, har en pappa som er politi og en mamma som er borte. Yousef, 17 år fra Palestina, er en flyktning med avslag på oppholdstillatelsen. En iskald desemberdag møtes de på en låve, og under stjernehimmelen flettes skjebnene deres sammen.

Julekalenderen består av 24 deler, og passer for barn mellom 6-12 år. Den er kjempefin å lytte til når hele familien er samlet i adventstiden, og åpner for gode samtaler med barna.

 

Snøsøsteren av Maja Lunde

Her er julefortellingen som tryller frem den magiske julestemningen du kjenner fra Charles Dickens, H.C. Andersen og barne-tv-serier som Snøfall!

Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 10 år. Vanligvis er det årets beste dag, når juletreet står pyntet og lysene er tent, luften er fylt av lukten fra klementiner og pepperkaker, og det knitrer i peisen. Men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst.

Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel.

Men det er noe mystisk med huset som Hedvig bor i, og hvem er den underlige gamle mannen som stadig dukker opp?

Snøsøsteren er en lydbok som består av 24 kapitler. Kapitlene er ikke delt opp i episoder, så du kan velge om du vil høre hele boka sammenhengende som én lang lytting, eller om du vil høre ett kapittel hver dag frem mot jul.

 

Julemysteriet av Jostein Gaarder

«Det var midt i skumringstimen. Julegatene var tent, tjukke snøfiller danset mellom lyktene…»

Her begynner Joakims julemysterium. I en bortgjemt bokhandel finner han en magisk julekalender, og gjennom denne får han følge Elisabeth på hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien.

Hvem har laget den forunderlige julekalenderen? Kan det være den mystiske blomsterselgeren på torget? Handler fortellingen på de små papirlappene om Elisabeth som forsvant fra byen for mange år siden? Men det er en annen Elisabeth også, hun på bildet foran den store Peterskirken i Roma. Kan det være den samme Elisabeth som ble borte for moren sin i julehandelen?

«Julemysteriet» er en julekalender som hele familien vil ha glede av. Lydboka er bygget opp med ett kapittel for hver dag i adventstiden, noe som gjør lydbok-lyttingen til en velegnet adventsaktivitet. Passer for barn fra 6 år.

Fikk du lyst til å fylle ventetiden mot jul med hyggelige adventskalendere? Alle disse, og massevis av koselige julelydbøker for både barn og voksne, finner du i Fabel.

Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!