Julebøker for barn - Lydbøker og hørespill | Fabel

Barnas jul i Fabel!🎁

Ventetida mot jul kan bli litt magisk hver dag med fine adventshistorier på lydbok! Brillebjørn-illustrasjon: Jens A. Larsen Aas, Gyldendal

I år blir jula litt annerledes for mange, med mer innetid og færre nærkontakter. Da er det fint å komme i julestemning med julelydbøker og ikke mindre enn to julekalendere for barna. Vi i Fabel håper fortellingene kan gjøre adventstiden litt lysere!

Det kan være lenge å vente til julaften, både for barn og voksne. Det synes også Brillebjørn. Men ventetiden blir kortere når vi gjør ting sammen!

Brillebjørns adventskalender er fylt med koselige og gjenkjennelige historier for de minste barna.

Frem til jul skal Brillebjørn bake, male, handle og kanskje til og med ta en julepause. Det kan man trenge når det blir for mange og store forventninger.

Vi slipper en ny episode av hørespillene i Brillebjørns adventskalender hver dag frem til julaften, slik at barn mellom 2 og 5 år (og foreldrene deres!) skal kose seg og korte ned ventetiden til jul.

Julespenning for de litt større barna!

Hvis du har barn mellom 4 og 8 år har du kanskje allerede et forhold til de flyvende barna i Superflygjengen? Serien er blant de mest populære barneseriene i Fabel, og i julekalenderen fra Luftvik skjer det noe spennende hver dag i adventstiden!

I Luftvik er forberedelsene til jul i full sving. Men det er noen som prøver å stoppe selveste julenissen! Den strenge antiflysjefen Margit liker ikke jul, og aller minst liker hun folk som flyr.

Alle barn i Luftvik kan fly frem til de begynner på skolen, men det er ikke lov, og Margit passer nøye på at ingen bryter forbudet.

Når ordføreren i Luftvik får en mystisk snorkesykdom, tar Margit over makten i byen, og jula står plutselig i fare! Klarer Superflygjengen å redde jula? Følg med i en ny episode hver dag gjennom adventstiden!

Julemagi med Snøsøsteren

I tillegg til de to store julekalenderne med nye episoder hver dag, har Fabel også mange stemningsfulle julelydbøker som barna kan kose seg med.

Maja Lundes Snøsøsteren har på kort tid rukket å bli en juleklassiker. I år kan du endelig høre den i Fabel!

Jula er ofte forbundet med glede og varme, men i 2020 har mange kjent på ensomhet og savn. I Snøsøsteren møter vi Julian som blir 11 år på selveste julaften. Det pleier å være årets beste dag. Men i år kjennes det som om julen er avlyst fordi storesøsteren til Julian er død. Sorgen og stillheten har trengt inn i familien. Så møter Julian Hedvig, som elsker julen. Men det er noe Hedvig ikke forteller…

Morsom jul på landet

Har dere lyst til å le litt sammen frem mot jul, lover vi at Marit Nicolaysens humoristiske bøker om Svein og Rotta er en fest på lydbok.

I Svein og rotta feirer jul på landet må Svein og rotta Halvorsen feire jul hos tante Gro og Alice på landet. Det som skaper både humor og forviklinger er at Alice har rottefobi. Dermed er Svein og Halvorsen nødt til å bo i stallen. Og her møter de både en jente som har rømt hjemmefra og en mann utkledd som nisse!

Enda mer Brillebjørn!

Dersom barna blir hekta på Brillebjørns adventskalender, kan dere kose dere med enda mer Brillebjørn i appen.

I lydboka Brillebjørn og julenissen skal Brillebjørn på julefest. Julenissen kommer også dit. Brillebjørn skal fortelle julenissen hva han ønsker seg til jul. Det er spennende, men litt skummelt også. Og plutselig roper alle barna: “1, 2, 3: Julenissen!!!!”

Trenger du tips til andre julebøker for barna? Her har vi laget en liste:

Du finner alle disse og tusenvis av andre bøker i Fabel-appen. Er du fortsatt ikke medlem? Nå har vi gratis prøveperiode for nye abonnenter her!