Alice Munro - Fabel
Forfatter
Alice Munro

«Å lese Alice Munros noveller er en påminnelse om hvor oppsiktsvekkende få bøker det egentlig er som virkelig gjør inntrykk på en. Selv om jeg gikk til hennes nye bok med store forventninger, sitter jeg forbløffet tilbake.» Terje Holtet Larsen, Dagbladet
Alice Munro er født i 1931, vokste opp i Wingham i Ontario i Canada, og studerte ved Western Ontario-universitetet. Sammen med sin første mann åpnet hun den berømte bokhandelen Munro's Books i 1963 i byen Victoria.
Som en av Canadas aller fremste forfattere har hun mottatt en lang rekke priser og utmerkelser, og fortellingene hennes har vært publisert i The New Yorker, Atlantic Monthly, Paris Review m.fl. Bøkene hennes er blitt oversatt til tretten språk.
I 1998 ble «En god kvinnes kjærlighet» valgt til den beste boka av samtlige åtte redaktører i det prestisjetunge bokmagasinet The New York Times Book Review. Munro fikk Man Booker International Prize i 2009 og Nobelprisen i litteratur 2013.
Alice Munro og mannen hennes bor delvis i Clinton i Ontario og delvis i Comox i British Columbia, begge steder ligger i Canada.
 

Lydbøker av Alice Munro
Alice Munro
49 kr
Kjøp