Lydbøkene som kommer i september - Blogg | Fabel

Lydbøkene som kommer i september

Her får du oversikten over alle de spennende, morsomme og kloke lydbøkene du kan glede deg til i årets første høstmåned. 

Jente med hodetelefoner lytter til lydbok.
September byr på massevis av muligheter for lydboklytting. Kanskje har du lyst til å ta en tur i skogen med lydbok på ørene?

Forsiden til lydboken Mysteriet Norge av Harald Eia og Ole-Martin Ihle.

1.september:

Harald Eia: Mysteriet Norge: hvordan et fattigfolk i nord ble verdens rikeste, frieste og lykkelig. Sakprosa.

Det er mye som ikke er bra i Norge. Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn og det er stadig barn som vokser opp i fattigdom. Men zoomer vi ut og sammenligner oss med andre land, fremstår Norge nærmest som et paradis.

Hvordan skjedde dette – hvordan ble Norge verdens mest vellykkede samfunn? I Mysteriet Norge svarer Harald Eia og Ole-Martin Ihle på dette spørsmålet. De kaller det selv en populærvitenskapelig detektivhistorie, der de går grundig til verks og finkjemmer store statistiske undersøkelser og studerer på nært hold hvordan samfunnsordninger påvirker folks liv. Og med en koronakrise som herjer globalt: hvilke mekanismer er det som er i sving når Norge tar i bruk hele «verktøykassen» og får situasjonen under kontroll? Det handler nemlig ikke bare om penger.

 • Rune Angell-Jacobsen: Mellom liv og død. Serieroman. Bok nr 27 i Amerika-serien

Forsiden til lydboken Bare tiden vil vise av Jeffrey Archer.Jeffrey Archer: Bare tiden vil vise. Roman. Bok nr 1 i Clifton-krøniken

En hemmelig fortid. En uventet skjebne. En kamp for sannheten.

Den storslåtte beretningen om Harry Cliftons liv begynner i 1920 med de foruroligende ordene: «Jeg fikk høre at faren min ble drept i krigen.» Tjue år skal imidlertid gå før Harry oppdager sannheten om farens død. Og i neste omgang blir han konfrontert med spørsmålet om hvorvidt mannen han har sitt etternavn etter, faktisk er hans egentlige far.

Som lytter tas du i denne uforglemmelige historien med på en reise du ønsker aldri skal ende, med en avslutning som verken leseren eller Harry Clifton selv noensinne kunne ha sett for seg.

2.september:

Forsiden til lydboken Drøm om de levende av Gaute Heivoll.Gaute Heivoll: Drøm om de levende. Roman.

“Drøm om de levende” er fortellingen om en gutt med evner få legger merke til. Fra første stund ser han verden lik ingen andre. Samtidig gjør denne varheten ham utsatt og sårbar.

For hvordan vil han møte de prøvelser et liv består av? Hvilke vennskap vil han få? Hva vil skje idet han møter kjærligheten? Vil han kunne takle sorg og død? “Drøm om de levende” er også et gripende portrett av forfatterens egen far, fra gutt til ung mann. Resultatet er en roman fortalt med et sjeldent språklig overskudd, med nærhet og varme, i livets lys og mørke.

 • Sarah Lark: Den lange, hvite skyens land. Roman. Bok nr 1 i New Zealand-serien
 • Hogne Hongset: Traktaten: Varsleren. Krim
 • Lucinda Riley: Kjærlighetsbrevet. Roman.
 • Erica James: Det lille pianohuset. Roman

Forsiden til lydboken Håp - En praktisk guide for klimaoptimister av Petter Gulli.Petter Gulli: HÅP. En praktisk guide for klimaoptimister. Sakprosa

Trenger du HÅP? Har du dårlig samvittighet for at du ikke strekker til i det grønne skiftet? Her er løsningen!

I denne boka får du underlaget du trenger for å kunne diskutere klimautfordringene med kolleger, venner og bekjente. Du får stifte bekjentskap med grønne helter og grønn teknologi. Fordi det er HÅP! Du får grønne hverdagstips for dummies, ting som er enkle å gjennomføre for de fleste av oss, og som faktisk funker. I dag. Som å lage pannekaker. Som å slutte å kjøpe 3 for 2. Som å lage din egen brus.
Kort sagt: Det trenger kanskje ikke være så vanskelig å leve et mer klimavennlig liv likevel. Du kommer langt bare ved å bruke litt sunn fornuft og ikke gape over for mye av gangen.

3.september:

Forsiden til Despentes - Vernon Subutex 3 av Fanny Vaager.Virginie Despentes: Vernon Subutex 3. Roman. Bok nr 3 i Subutex-trilogien.

Etterlengtet “grande finale” i trilogien om Vernon Subutex!

Vernon Subutex og gjengen rundt ham holder stevner der de danser i naturlig rus framkalt av Vernons fantastiske DJ-evner og tonene fra avdøde Alex Bleach. Slik reiser de fra sted til sted og tiltrekker seg stadig flere tilhengere; de er blitt et fenomen i sin samtid. Men da terroren rammer Paris, begynner de alle å spørre seg om fellesskap i det hele tatt er mulig lenger.

Den tredje og siste boka om Vernon Subutex er en spektakulær avrunding av Virginie Despentes’ kritikerelskede fest av en trilogi. Hver eneste setning er ladet med energi og samfunnssatire. Med sitt skarpe analytiske blikk og sin unike stil er Despentes vår tids fremste kronikør.

 • Lars Sandved Dalen og John Yngvar Larsson: Den fantastiske skogen. Sakprosa
 • Agnes Ravatn: Stoisk uro. Sakprosa
 • Eystein Hanssen: Giftstrøm. Krim. Bok nr 2 i ELLI-serien
 • Margit Sandemo: I jordens dyp. Serieroman. Bok nr 24 i Sagaen om Isfolket

Forsiden til lydboken Slagside av Jørn Lier Horst og Thomas Enger.Jørn Lier Horst og Thomas Enger: Slagside. Bok nr 3 om Alexander Blix og Emma Ramm

Historien om hvordan en drapsmann blir til

Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin.

6.september:

Forsiden til lydboken Tollak til Ingeborg av Tore Renberg.Tore Renberg: Tollak til Ingeborg. Roman

Dei kallar han Tollak til Ingeborg. Den gamle stabukken som bur oppe ved sagplassen.

Alle veit at han har gjort ting på sin eigen måte. Alle veit kva han gjorde med dei gutane. Alle veit at ungane hans ikke kjem heim så ofte. Alle veit han tok til seg han dei kalla Oddotosken. Og alle hugsar den gode kona hans, Ingeborg. Men det er noko folk ikkje veit. Det er på tide å fortelje.

Tore Renberg er kjend for sine lysande portrett av vanlege og uvanlege menneske, og ikkje minst norske menn – den intense antihelten Jarle Klepp, den bisarre gjengleiaren Jan Inge, den høgreiste fastlegen Steinar i Du er så lys. Årets roman frå Tore Renberg fortel om Tollak, ein mann som har sterke krefter i seg – til arbeid, til kjærleik og til destruksjon.

 • Arne Dahl: Dødsmesse. Krim. Bok nr 7 om A-gruppen
 • Elias Våhlund: Forsvunnet. Barn. Bok nr 5 i Håndbok for superhelter-serien
 • Camilla Otterlei og Tiril Valeur: Katt savna + Jordskjelvhjerte. Barn. Bok nr 1+2 i Simone-serien

Forsiden til Fra Shakespeare til Knausgård - 66 klassikere du naturligvis har lest.Janne S. Drangsholt: Fra Shakespeare til Knausgård: 66 klassikere du naturligvis har lest. Sakprosa

Har du noen gang følt at det er bøker du virkelig burde ha lest? At du havner i pinlige situasjoner i selskapslivet fordi du har hull i bokhylla? Her er løsningen!

Janne Stigen Drangsholt (Ingrid Winter-bøkene) har i lengre tid bidratt til NRK-podkasten «Kjente bøker på 4 minutter» med stor suksess. “Fra Shakespeare til Knausgård: 66 klassikere du naturligvis har lest” er en morsom, lettfattelig og overraskende nyttig innføring i 66 klassikere hentet fra hele litteraturhistorien. Homer og Astrid Lindgren, Shakespeare og Knausgård, Wolf og Mantel, gammel og ny og høy og lav: alle er representert og tilgjengeliggjort på beste vis. Underveis ler du så du setter kaffen i halsen samtidig som du blir klokere. Etterpå kan du enkelt briljere med kunnskapen i alle sosiale lag, og ingen vil kunne avsløre at du ikke har lest bøkene…

7.september:

 • Bergsveinn Birgisson: Mannen fra middelalderen. Sakprosa
 • Gert Nygårdshaug: Cassandras finger. Krim. Bok nr 5 i Drum-serien
 • Kristin S. Ålovsrud: Slektsbånd. Serieroman. Bok nr 9 i serien Sagmesterens barn
 • Aud Midstund: Veivalg. Serieroman. Bok nr 17 i Karoline-serien

Forsiden til lydboken Stammeren av Knut Faldbakken.Knut Faldbakken: Stammeren. Krim. Bok nr 10 i Jonfinn Valmann-serien

Når avstanden mellom ens indre og verden blir for stor.

Jahn Leine stammer. Han lever i selvpålagt taushet og begrenser kontakten med omgivelsene. Som femtiåring må han innse at stammingen har formet livet hans og gjort det fattigere. Han har aldri vært gift eller samboer, han har hatt en tilbaketrukket stilling i småbyens bank, hvor rasjonalisering nylig gjorde ham overflødig. Dette velter om på den strukturerte tilværelsen hvor han har søkt tilflukt. Hans kjærlighetslengsel finner utløp i anonyme, utilfredsstillende kontakter på Tinder. Når skuffelse og frustrasjon vokser til et utålelig nivå, bobler et vilt sinne opp i ham og gjør ham uberegnelig og farlig. Det har skjedd før, og det vil skje igjen. Hva vil utløse hans voldsomme reaksjon neste gang?

Samtidig, under et veiarbeid i Hamar blir et stillestående våtmarksområde drenert, og levningene av en kvinne dukker opp. Hun ble trolig drept omkring årtusenskiftet. Dette er én av tre uløste drapssaker Jonfinn Valmann har ansvaret for denne lumre sommeren.

8.september:

Forsiden til lydboken Hel ved av Lars Mytting.Lars Mytting: Hel ved. Sakprosa

“For det er ikke noe tull med en vedstabel. Den taper seg ikke på børsen. Den ruster ikke. Den tar ikke ut skilsmisse.”

Ved er en vitenskap og en lidenskap. Lars Mytting har oppsøkt noen av landets kaldeste strøk og tatt kontakt med vedfyrere og vedhoggere. Han har stoppet i veikryss, lyttet etter motorsagdur eller aller helst det stille knirket fra en pensjonist med buesag. Med humor, varme og fagkunnskap gir han et portrett av en norsk vedfyringstradisjon – en tradisjon der generasjon etter generasjon har brakt videre innsiktene om hva slags tre som gir den beste veden, hvordan veden skal stables for å tørke godt og hva slags ovn som gir den beste varmen

 • Olav Ottersen: Skjebnereisen. Serieroman. Bok nr 13 i Tidevann-serien

Forsiden til lydboken Stiklingen av Audur Ava Ólafsdóttir.Auður Ava Ólafsdóttir: Stiklingen. Roman

En fengslende roman om en ung manns reise mot større innsikt, mot seg selv og verden rundt ham. En medrivende, klok og sjarmerende road trip av en bok.

22 år gamle Lobbi vet ikke helt hva han vil i livet. Det eneste som er sikkert, er at han ikke vil studere, slik faren ønsker. Lobbi drømmer om å bli gartner og jobbe med roser, en lidenskap han delte med moren, som mot alle odds dyrket fram de mest fantastiske blomster i det karrige islandske klimaet. Med tre sjeldne rosestikling fra morens samling i bagasjen, setter han kursen mot et søreuropeisk kloster med en berømt, men forfallen rosehage. Etter en tid i klosterlandsbyen dukker plutselig Anna opp med lille Flóra Sól, datteren de fikk ved et uhell ni måneder tidligere, og Lobbi må brått forholde seg til sin nye rolle som far og kanskje kjæreste.

9.september:

Forsiden til lydboken Morgenstjernen av Karl Ove Knausgård.Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen. Roman

Det er en helt vanlig kveld i august. Litteraturprofessoren Arne og kunstneren Tove er sammen med sine barn på feriestedet på Sørlandet. Deres venn, dagdriveren Egil, befinner seg på en hytte i nærheten. Presten Kathrine er på vei hjem fra et seminar, journalisten Jostein er ute på byen, kona hans Turid som er hjelpepleier har nattevakt.

Over dem alle dukker det plutselig opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen, selv ikke astronomene, vet sikkert hva slags fenomen det er. Er det en stjerne som brenner ut? Hvorfor har da ingen sett den før? Eller er det en helt ny stjerne? Langsomt legger nyhetens interesse seg, og livet går videre, men ikke helt som før, for uvanlige fenomener begynner å inntreffe i utkanten av menneskenes tilværelse. Alle de forskjellige personene som romanen følger disse dagene i august, forstår det som hender ulikt, og alle bakser med problemer i sine egne liv. “Morgenstjernen” er en roman om det vi ikke forstår, om det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

 • Rune Angell-Jacobsen: Kamp for frihet. Serieroman. Bok nr 7 i Sara Vakker-serien
 • Jan Guillou: Ingenmannsland. Krim. Bok nr 7 i Historien om Carl Hamilton.
 • Ida S. Skjebakken: Natt over Christiania. Serieroman. Bok nr 11 i Krøniken om Ylva Alm.

10.september:

Forsiden til lydboken En sånn rød amerikansk scooter av Henrik Øxnevad.Henrik Øxnevad: En sånn rød amerikansk scooter. Roman

Fri flyt av seksualitet og tabugrenser. Sterk debut. Erik sykler viljeløst rundt i Stavanger for å stagge sin egen rastløshet, skulker skolen mest mulig, røyker hasj, krangler med moren og drikker øl med mormoren. Han har to kjærester, en gutt og en jente. I Eriks liv flyter seksualitet og tabugrenser sammen, over hverandre og i hverandre, i en brytningstid for samfunnets forventninger om normalitet.

 • Camilla Läckberg: Super-Charlie + Super-Charlie og kosedyrtyven. Barn. Bok nr 1 og 2 i Super-Charlie-serien
 • Astrid Lindgren: Karlson på taket spøker igjen. Barn.

13. september:

 • Arne Dahl: Mørketall. Krim. Bok nr 8 i A-gruppenserien.
 • Hans Olav Lahlum: Svanemordet. Krim. Bok nr 9 om K2 og Patricia
 • Magnhild Bruheim: Avlyst på grunn av sorg. Ungdom.
 • May Grethe Lerum: Steinhjerte. Serieroman. Livets døtre-serien nr 26
 • Siri Pettersen: Jernulven. Ungdom. Første bok i Vadari-serien

Forsiden til lydboken Emma av Emma Ellingsen.Emma Ellingsen: Emma. Biografi

Emma Ellingsen ble født som Tobias, men har alltid visst at hun var jente.

Hun vokste opp i en helt vanlig familie i Tønsberg med tvillingbror og to eldre søsken. Mens tvillingbroren var opptatt av fotball, ville Tobias heller danse og kle seg i jenteklær. Det går over, tenkte mor og far. Da de to brødrene begynte i 5. klasse, var de blitt bror og søster. 19 år gammel forteller Emma sin helt spesielle historie om hvordan det er å være født i feil kropp.

14.september:

 • Erlend Loe: Fakta om Finland. Roman
 • Marit Eikemo: Samtale ventar. Roman
 • Natalie Nordmann: Ballet. Serieroman. Skjebnesøstre-serien nr 7
 • Neal Shusterman: Ljå. Ungdom. Bok nr i i serien Sankingsens tid
 • Jan Tore Noreng: Kunsten å tryne. Ungdom

15.september:

 • Thomas Enger: Enkebyen 2: De drepte. Ungdom
 • Neda Alaei: Dette er ikke oss. Ungdom
 • Asbjørn Rydland: Galderstjerna. Ungdom. Bok nr 1 i Vegandi-serien
 • Jeffrey Archer: Fedrenes synder. Roman. Bok nr 2 i Clifton-krøniken
 • Rune Angell-Jacobsen: Komplottet. Serieroman. Bok nr 28 i Amerika-serien

16.september:

Forsiden til lydboken Dødens elv av Frits De Bourg.Frits de Bourg: Dødens elv. Krim. Bok nr 3 i serien om Nicolay Wolff

Et makabert selvmord, forsvunne jenter og en mørk hemmelighet Nicolay Wolff står foran sin vanskeligste sak.

En maskert mann krabber ned i en tønne med dynamitt. Han har på forhånd sendt brev til femten personer og invitert dem til å overvære seansen, med den begrunnelsen at hver av dem bærer sin del av ansvaret for hans død. Brevet er ikke undertegnet og de inviterte vet ikke hvem han er, de kjenner ikke hverandre, og har tilsynelatende ikke noe som helst til felles. I jakten på sannheten møter journalist Nicolay Wolff grenseløs menneskeforakt, i en verden hvor Gud er forsaket til fordel for vitenskapen og penger, og hvor han står overfor valget om å ofre sjelen for å redde fem unge jenter.

 • Tyra Teodora Tronstad: Flaggermusmusikk. Ungdom
 • Hogne Hongset: Traktaten: Skyggen. Krim. Bok nr 2 i Traktaten-serien
 • Inti Chavez Perez: Respekt. En sexbok for gutter. Ungdom
 • Lucinda Riley: Lavendelhagen. Roman
 • Erica James: Lyden av en lerke. Roman

17.september:

Forsiden til lydboken Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag.Alexander Kielland Krag: Dette blir mellom oss. Ungdom

Om bare du var en jente. Om bare jeg var en jente. Om bare én av oss var annerledes, da ville alt være annerledes.

Felix er søtten år og begynner på ny skole. Der treffer han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men hvordan skal Felix kunne vite om Nicolai føler det samme? Vi følger Felix gjennom noen intense måneder hvor han veksler mellom lykkerus i det ene øyeblikket, og lammende usikkerhet i det neste. En blikkveksling som varer litt for lenge, et smil i en korridor, en melding skrevet over nettet – det må vel bety noe? Dette blir mellom oss er en roman om den første store forelskelsen. Men det er også en historie om vennskap, om å komme ut av skapet og om å finne sin plass i livet.

 • Mahmona Khan: Skitten snø. Ungdom. 
 • Rune Angell-Jacobsen: Duellen. Serieroman. Folket på Linstad-serien nr 6
 • Eystein Hanssen: Triangel. Krim. Bok nr 3 i ELLI-serien
 • Monika Steinholm: Ikke akkurat Lykke. Barn.
 • Kaja Nylund: Malstrøm. Serieroman. Perlemor-serien nr 13

Forsiden til lydboken Assistenten av Kjell Ola Dahl.Kjell Ola Dahl: Assistenten. Krim. 

Jack Rivers er spritsmugler og ulykkelig forelsket i Amalie. I etterkant av en mislykket politiaksjon på Minnesund i 1924 blir han innhentet og arrestert av Ludvig Paaske.

Fjorten år senere møter vi ham igjen. Da er han blitt Paaskes assistent, som i sin tur er blitt privatetterforsker. En dag blir Paaske oppsøkt av Vera Gruber, som mistenker sin tyske mann for å være utro og vil ha ham til å spane på ham. Dette danner opptakten til et agentdrama med dødelig utgang. Når en tysk statsborger blir drept av Gestapo på norsk jord i 1938, begynner snøballen å rulle.

“Assistenten” er en medrivende fortelling fra en forbudstid mellom to kriger. Bakteppet er borgerkrigen i Spania, norsk arbeiderklasses engasjement knyttet til borgerkrigen og Norges rolle i det storpolitiske oppspillet til annen verdenskrig.

 

20.september:

Forsiden til lydboken Entré av Linda Gabrielsen.Linda Gabrielsen: Entrè. Roman.

Hva er et fullverdig liv? En mor. En sønn. En diagnose. Et sosialpolitisk eksperiment.

Entré handler om hvordan en mors kjærlighetsevne blir utfordret når hun ser barnet gjennom de andres blikk; legens, den tilfeldige forbipasserendes, lovverkets. Og om hvordan man elsker et barn som omgivelsene forventer skal bli fjernet før det blir født.

 • Arne Dahl: Etterskjelv. Krim. Bok nr 9 i A-gruppen-serien-
 • Magnhild Bruheim: Ny melding. Ungdom
 • Egil Foss Iversen: Dødelige bekjennelser. Krim. Bok nr 11 i serien om Theodor Salomonsen.

Forsiden til lydboken Nå har natten alt av Jørgen Brekke.Jørgen Brekke: Nå har natten alt. Krim

En psykologisk thriller om en drapsgåte og dens ringvirkninger.

Den 23. oktober 2012 blir femten år gamle Liv Hassel drept i et skogholt i fredelige Horten, mens foreldrene hennes er i Mexico. Den tre år eldre Vegar Johnsen blir dømt for drapet. Åtte år senere møter Livs søster, Mia Hassel, uventet et tidligere vitne i saken. Dette møtet reiser foruroligende spørsmål. Er Johnsen den skyldige? Kan Mia stole på forklaringene til sine aller nærmeste? Mia kontakter Helene Paus, en anerkjent forfatter av True Crime- bøker. Paus har selv mistet en datter i krybbedød, og har bestemt seg for å slutte å skrive om drapssaker. Men hun klarer ikke å la saken ligge, det er for mye som skurrer i den. Makter Paus å skrive seg ut av sin egen sorg, eller vil arbeidet med boken om det tragiske drapet bare føre henne dypere ned i det mørket hun befinner seg i?

21.september:

Forsiden til lydboken Melkemannen av Anna Burns.Anna Burns: Melkemannen. Roman

Hun er atten år og lever midt i en militær konflikt, i en verden av oss og dem, vår religion og deres religion, våre områder og deres områder. I bydelen hun bor i, drepes alle hundene i løpet av en natt, politi og sykehus er fienden og alle har minst én bror eller en far som er død i konflikten.

For romanens hovedperson blir det først virkelig farlig når den lokale paramilitære lederen – «melkemannen» – fatter interesse for henne. Han har makt, han tar det han vil ha, og i et samfunn der rykter blir til sannhet, har hun ingenting å stille opp med. “Melkemannen” er en skakende roman. Med stor psykologisk innsikt og i et oppslukende og originalt språk skildrer Anna Burns en ung kvinnes utsatte posisjon i et religiøst og tradisjonelt samfunn som er fullstendig gjennomsyret av paranoia.

 • Bergsveinn Birgisson: Reisen til livsvannet. Roman
 • Gert Nygårdshaug: Kiste nummer fem. Krim. Bok nr 6 i Drum-serien
 • Britt Bildøen: Tre vegar til havet. Roman

Forsiden til lydboken Isola av Katrine Engberg.Katrine Engberg: Isola. Krim. Bok nr 5 i Københavnserien

Isola er femte bind i Katrine Engbergs Københavnerserie om etterforskerne Kørner og Werner. Denne gangen starter det hele med det makabre funnet av et halvt lik i en gammel koffert i en park i København.

Anette Werner får ansvaret for etterforskningen, og denne gangen uten assistanse fra makkeren Jeppe Kørner. Jeppe har nemlig tatt permisjon og jobber som tømmerhogger på Bornholm for å forsøke å finne fotfestet igjen etter at det har skåret seg med kvinnen i hans liv. Men etterforskningen skal føre Anette til Bornholm og til Jeppe, som meget mot sin vilje blir rekruttert til å bistå med informasjon og introduksjoner.

Esther de Laurenti, pensjonert akademiker, er også på Bornholm. Hun har mistet sin kjære venn, og forsøker å døyve sorgen med å skrive en biografi over antropologen Margrethe Dybris. Hun får anledning til å arbeide i Dybris’ hus, og finner en rekke brev og lapper som til sammen gir et overraskende bilde av noe som skjedde for nærmere tretti år siden. Noe som kan kaste lys over forbrytelsen Anette og Jeppe forsøker å oppklare.

22.september:

 • Asbjørn Rydland: Draumsende. Ungdom
 • Jenny Pearson: Freddie Yates’ supermirakuløse reise. Barn.
 • Olav Ottersen: Over grensen. Serieroman. Bok nr 14 i Tidevann-serien

Forsiden til lydboken Klangen av frihet av Toril Brekke.Toril Brekke: Klangen av frihet. Roman. Bok nr 3 i Agathe-serien

Tredje og siste bok om oppvekst i Oslo på 1960-tallet. Agathe får endelig svar på hvem faren er, et svar hun ikke vil ha.

Trilogien om Agathe og den vakre pianistmora er et verk om å vokse opp i Oslo på 1960-tallet, om overgrep og om utfordringene ved å bli voksen. I den første boka, “Alle elsket moren din”, svikter moren Agathe – for til slutt å forlate henne og familien helt. I “Kobrahjerte” opplever vi hvordan Agathe streber etter voksenlivet for å forstå hva det vil si å være kvinne, og for å forstå hvorfor mora er som hun er. I “Klangen av frihet” får vi svarene. Agathe er blitt atten år og tar det siste skoleåret på det nystartede Forsøksgymnaset i Oslo. Det er slutten av 1960-tallet, en ny tid er i emning, Vietnamkrigen får ungdom til å engasjere seg, feminismen gjør seg gjeldende. Agathe forsøker å være fri, politisk aktiv og lykkelig, men innhentes igjen av det spørsmålet som alltid har ridd henne, hvem er far?

23.september:

 • Jan Guillou: Siste seier. Krim. Historien om Carl Hamilton nr 8
 • Geir Gulliksen: Bli snill igjen. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Evig din. Serieroman. Bok nr 7 i Sara Vakker-serien

24.september:

Forsiden til lydboken Brønnøya av Stein Sørensen.Stein Sørensen: Brønnøya. Krim. 

Realitystjernen Maria Ruge myrdes under en fest på Brønnøya utenfor Oslo, og øyelege og milliardarving Jon Holm Matsen blir tilsynelatende et tilfeldig vitne til mordet. Matsen mistenker straks at motivet for drapet ligger i hans egen fortid og i de hemmelighetene han i 17 år har holdt skjult for familie og venner.

Slik begynner en eventyrlig etterforskning av egen hukommelse, oppvekst, studietid og identitet, på jakt etter hvordan Jon Holm Matsen kunne ende opp ved Maria Ruges døde kropp. «Brønnøya» er en bok om skyldfølelse, samvittighetsgjeld, om arv og formuer, og om forsøket på å skjule egne motiver for seg selv og andre.

 • Aud Midtsund: Stolthetens pris. Serieroman. Bok nr 14 i Malmbyen-serien
 • Mahmona Khan: Fra Oslo til Lahore. Ungdom
 • Camilla Läckberg: Super-Charlie og mormormysteriet + Super-Charlie og de bittesmå monstrene. Barn. Bok nr 3 og 4 i Super-Charlie-serien
 • Astrid Lindgren: Emil fra Lønneberget. Barn.
 • Øystein Dolmen: Knutsen og Ludvigsen og Det store dyret. Barn.

27.september:

Forsiden til Det store sviket av B.A. Paris.B.A. Paris: Det store sviket. Krim.

Hvis du ikke kan stole på deg selv, hvem kan du stole på da?

Alt startet den natten i skogen, i uværet. Cass Anderson stoppet ikke for å hjelpe kvinnen i bilen, og nå er kvinnen død. Så begynner de tause telefonoppringningene. Cass er sikker på at noen holder øye med henne. Det er noen der ute. Tynget av skyld starter Cass å glemme ting. Om hun tok pillene sine, hva koden på alarmsystemet er, om kniven på kjøkkenet virkelig hadde blod på seg … Det eneste Cass ikke klarer å glemme, er kvinnen i bilen. Kvinnen hun kunne ha reddet.

B.A. Paris er forfatteren bak den internasjonale bestselgeren “Bak lukkede dører”, som er solgt i over en million eksemplarer. “Det store sviket” er en psykologisk krim som er umulig å legge fra seg!

 • Bobbie Peers: Papegøyehelikopteret. Barn. Bok nr 3 om Oppdagerklubben
 • Arne Dahl: Himmeløyet. Krim. Bok nr 10 i A-gruppen-serien
 • Bente Pedersen: Tideverv. Serieroman. Bok nr 10 i Raija-serien

28.september:

Forsiden til lydboken Bare Victor av Victor Sotberg.Victor Sotberg: Bare Victor. Barn

“Jeg har følt meg ensom, og jeg har følt meg mislykka. Jeg har gruet meg til å gå på skolen. Altfor ofte har jeg vært redd.Og jeg har vært skikkelig forvirra over hvem jeg egentlig er. Hvis du også lengter etter å flykte fra virkeligheten, kan denne boka være din hemmelige verden. Her kan du senke skuldrene, slappe av og rett og slett være deg selv. I denne boka kan du gjemme deg, om du skulle trenge det. Her er du trygg. Her er du ikke alene.”

“Bare Victor” er historien om et av Norges aller viktigste forbilder, YouTube-profil og programleder i NRK FlippKlipp, Victor Sotberg. Boka skildrer livet hans og perioden hvor man skal finne ut av hvem man er, samtidig som sterke krefter mener noe om hvem man bør være. Victor opplevde ungdomstida som tøff og vanskelig. Han ble utsatt for mobbing og utestengelse, og følte seg veldig alene. For å slippe unna, søkte han tilflukt i gamingverdenen som sitt alter ego: en selvsikker superhelt på jobb for å utrydde all verdens ondskap. Men virkeligheten kan ikke unngås i all evighet. På et eller annet tidspunkt må man velge: Hvem er jeg? Og hvem vil jeg være?

 • Erlend Loe: Helvete. Roman
 • Rune Angell-Jacobsen: Blodpenger. Krim. Bok nr 6 om Abel Eik
 • Gulraiz Sharif: Hør her’a! Roman
 • Per Espen Stoknes: Grønn vekst. En sunn økonomi for det 21. århundre. Sakprosa

29.september:

Forsiden til lydboken Jo har skjedd av Kristine Rui Slettebakken.Kristine Rui Slettebakken: Jo har skjedd. Barn

Selv om de andre på trinnet har begynt å stå i gjenger i skolegården, tar Frida gjerne noen spurterunder når det er friminutt. For Frida elsker å spurte! Og hun spurter dritfort. Men da Jo begynner i klassen, spurter det også litt i hjertet.

For det er noe med måten han sier hei på, mellomrommet han har mellom fortenna og det veldig lange skjerfet. Og han vil bli kjent med Frida! Men hvorfor vil Jo også henge med Marthe med H? En turnjente med jåle-H og rosa boblejakke? Hun er alt Frida ikke er – eller vil være. Kristine Rui Slettebakken debuterer som forfatter med en bok full av fart og språklig overskudd. Det handler om overgangen fra barn til ungdom, fra vennskap til kjærlighet, fra å ville skille seg ut – til å ville være som alle andre.

 • Jeffrey Archer: En godt bevart hemmelighet. Roman. Bok nr 3 i Clifton-krøniken
 • Lars Mæhle: Pokaltyven. Barn
 • Peter Brown: Den ville roboten rømmer. Barn. Bok nr 2 i serien om Den ville roboten
 • Rune Angell-Jacobsen: Dødens vogntog. Serieroman. Bok nr 29 i Amerika-serien

30.september:

 • Frist de Bourg: Rød desember. Krim. Bok nr 4 om Nicolay Wolff
 • Hogne Hongset: Traktaten: Hevneren. Krim. Bok nr 3 i Traktaten-serien
 • Dag O. Hessen: Verden på vippepunktet. Sakprosa.
 • Kirsten Sonne Harild: Ponni og gjengen – Forever. Barn. Bok nr 5 om Ponni og gjengen
 • Lucinda Riley: Midnattsrosen. Roman.
 • Elin Hansson: Alt som river på Gro. Barn
 • Dale Carnegie: Kunsten å bli uforglemmelig. Sakprosa.