Har du fått med deg den imponerende Jomsviking-serien? - Fabel

Har du fått med deg den imponerende Jomsviking-serien?

Du har kanskje fått med deg at Danehæren er sluppet i Fabel? Det er den tredje boka i serien om Torstein Knarresmed og jomsvikingene, av forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen. Dette er en altoppslukende historisk vikingserie vi bare må ha mer av!

Bjørn Andreas Bull-Hansen har skrevet hele livet og utgitt bøker i ulike sjangre. Jomsviking-serien er hans første internasjonale gjennombrudd som forfatter. Foto: Espen Winther, Gyldendal.

“Jeg vil ta deg med inn i vikingtiden. Jeg vil at du skal se, kjenne, føle og lukte den. Det var på en måte en brutal verden, men det var også en verden med ufattelig skjønnhet og vennskap, kjærlighet og varme. Disse personene er så virkelige for meg” sier Bull-Hansen i et videoklipp på Gyldendal sine nettsider.

Og vi kunne ikke vært mer enige i nettopp det. Bull-Hansen har en evne til å virkeliggjøre og aktualisere en historisk tid som de færreste av oss har et innblikk i. Gjennom god research og godt språk evner Bull Hansen å la oss ta del i denne tiden. Og apropos research, Bull-Hansen forsøker ofte å leve seg inn i vikingtiden ved nettopp å leve som en viking, så tett på som det er mulig i vår tid.
Terningkast 6!

For deg som ikke har hørt om serien enda, la oss gi deg en kort innføring: Jomsviking-serien handler om Torstein Knarresmed, en trell, som var involvert i kampen mot Olav den Hellige. I bøkene til Bull-Hansen er han fra gamle Vingulmark ved Oslofjorden.

Torstein levde i en voldsom tid, han var bare et barn da han måtte se faren sin bli henrettet. Han blir trell, men kommer seg fri og blir senere tatt opp i jomsvikingenes brorskap. Der trenes han til kriger, og dette skal prege ham resten av livet.

Danehæren har fått fantastisk gode kritikker. VG ga den terningkast 6 og Dagbladet 5. Og de gode omtalene lar ikke vente på seg. Heldigvis har serien mange bind foran seg, og vi klarer nesten ikke vente på å høre fortsettelsen.

Ble du nysgjerrig? Her finner du alle tre bøkene i serien som har kommet til nå:

Kilde: https://www.gyldendal.no/Forfattere/Bull-Hansen-Bjoern-Andreas

Husk at alle nye lyttere kan prøve Fabel gratis og uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!