Ravdeep Singh Bajwa - Innleser - Intervju | Fabel

“Det hender at jeg nesten er på gråten eller tar meg en pause og gråter det ut. ” – Ravdeep Singh Bajwa

Ravdeep Singh Bajwa er en av våre nydelige innlesere. Han har lest inn bøker som Broren av Joakim Zander, Mine brødre av Adel Kahn Farooq. Den nyeste boken han har lest inn er Utbryterne av Nina Borge. Vi tok en prat med ham for å høre hva han tenker om innleserprosessen!

Ravdeep i studio.
Foto: Stig Slettvold, Fabel.

Hva synes du er det mest interessante ved å lese inn lydbøker?

At jeg blir sugd inn i en helt ny verden. Å leke med rytmen til historien. Alt er jo musikk til syvende og sist. Føler jeg lærer mer enn bare å lese inn lydbok. Livet er musikk.

Hvordan skiller det å lese inn bøker seg fra andre skuespilleroppdrag?

Her jobber jeg helt alene og styrer dagen min selv. Et fint avbrekk mellom slagene. 

Hvilken bok har vært best å jobbe med, og hvorfor? 

Broren er en av de bøkene jeg syns var best å jobbe med. Den er skrevet utrolig bra. Den flyter rytmisk som gjør det mye gøyere og ikke minst letter for meg som leser. Med lett mener jeg at jeg tør å ta flere sjanser fordi det er rom for det. 

Hvordan forbereder du deg til en dag i studio?

Jeg leser boka på forhånd hvis det lar seg gjøre med tid. Ellers så leser jeg gjennom sammendrag og skummer litt igjennom boka. Etter et par bøker innlest føler jeg at man klarer å utvikle en slags metode/verktøy. 

Hender det at du kjenner på følelser for det du leser under innlesningen eller går det mer på automatikk?

Absolutt. Som oftest slutten av dramatiske bøker. Det hender at jeg nesten er på gråten eller tar meg en pause og gråter det ut. 

Det er noe med å lese høyt som får det til å leve, spesielt når jeg leser inn også, prøver jo å male bilde til forfatteren best mulig for lytteren. Da er det umulig å ikke bli revet med. Nå er jeg skuespiller også, så jeg blir revet med i både liv og karriere, hehe. 

Har det noen gang skjedd noe uforutsett i studio som du vil fortelle om?

Ja! Det var en vifte som sto på under to hele økter. Så alt jeg hadde lest måtte jeg lese på nytt.

Er det noen bøker du drømmer om å lese inn, hvis du kunne velge fra hele litteraturhistorien?

Har utrolig lyst til å lese barnebøker. Og Ibsen, det hadde vært en stor ære. 

“Mine brødre” er tilgjengelig i Fabel fra 11. mai! “Broren” og “Utbryterne” er ikke tilgjengelig for strømming helt enda, men du kan kjøpe dem til stykkpris her. ”

Hvis du fortsatt ikke har blitt Fabel-abonnent kan du nå få gratis prøvetid!