Spennende krim, storslåtte romaner og interessante dokumentarer. Dette er bare noen av lydbøkene du kan høre i Fabel i august.
1.august:
Donna Tartt: Den hemmelige historien.
Krim
En verdenssuksess!
En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont, USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Gruppen har nesten ikke kontakt med resten av fakultetet. Som medlem av den lille kretsen oppdager Richard hemmeligheten deres. De har begått et drap fordi de ble iakttatt under en seanse i skogen. Men beæret som han er over å få være med, reagerer ikke Richard. Heller ikke da et nytt drap planlegges.
- Margit Sandemo: Det bevende hjerte. Serieroman. Bok nr 12 i Sagnet om Lysets rike
- Bjørn Ingvaldsen: Ikke snakk sant. Barn 9-12 år.
- Kristian Landmark: Kutoppen på sporet. Barn 3-6 år.
Sara Strömberg: Skred.
Krim. Bok nr 2 i serien om Vera Bergström.
Skred ble kåret til «Årets beste svenske kriminalroman 2022», og er oppfølgeren til den kritikerroste og prisbelønte bestselgeren Skygger.
Sommeren regner bort i Åre, men gravemaskinene fortsetter å grave i fjellet for å bygge nye eksklusive feriehus. Når det går et alvorlig jordskred rives nye sår opp i det lille samfunnet, og mørke hemmeligheter kommer for dagen. Vera Bergström har fått tilbake jobben som lokalreporter i Jämtlandsposten og forsøker å stille politikerne til ansvar for jordskredet. Samtidig, på en gate i Stockholm, blir et armbånd funnet, som tilhører den savnede sauebonden Jonte Andersson. Hvorfor dukker armbåndet opp i byen nå, når han forsvant på fjellet for nesten to år siden? Vera begynner å grave i saken, og etter hvert som brikkene faller på plass, skrider en skremmende sannhet fra fortiden fram, som snart vil innhente alle involverte.
2.august:
Bret Easton Ellis: Skår.
Roman.
- Julia Quinn: Summen av alle kyss. Underholdningsroman. Tredje bok i Symthe Smith-kvartetten.
- Øystin Milli: Dødelig brorskap. Dokumentar.
Jenny Lund Madsen: Tretti dagars mørke.
Krim
5.august:
Merete Bø: Ost og vin.
Mat og vin-lydbok
Journalist og vinanmelder Merete Bø guider deg gjennom osteverdenen og gir sine beste vintips til de ulike ostene. For hvilke viner passer best til Stilton, Mont d’Or, Chèvre og Kraftkar? Eller til Talleggio og Parmesan?
Ost og vin er en grundig innføring i ost og de ulike ostefamiliene og gir samtidig nyttige tips og råd om innkjøp, lagring og servering. Vinekspert Merete Bø anbefaler viner som passer ostene og gir flere konkrete vintips i ulike prisklasser til hver ost. Med denne boka vil du garantert få noen helt fantastiske smaksopplevelser.
- Myriam H. Bjerkeli: Elskede Emilie. Krim. Bok nr 6 om Håkon Haakonsen.
- Jack Meggitt-Phillips: Det store slaget. Barn 9-12 år. Bok nr 3 om Beistet og Bettina.
Ingvild Tennfjord: Smak!
Mat og vin-lydbok.
Velkommen til Ingvild Tennfjords vinverden! Hvordan klarer du egentlig å smake deg frem til hvor en vin kommer fra? Hva er greia med de klassiske vinene?
I Smak! guider Ingvild Tennfjord deg gjennom vinsmakinger og praktiske øvelser, slik at du selv kan bli en vinkjenner – hjemmefra. Norges mest leste vinekspert er tilbake! Med sin lekne tilnærming til vin gir Ingvild Tennfjord deg konkrete øvelser for raskt å få deg opp i nivå. Du lærer å kombinere mat og vin, finne ledetrådene – og ikke minst: finne dine personlige favoritter. Smak! er praktisk og konkret. Skrevet med skalerbare øvelser, slik at den passer like bra for vennegjengen eller vinklubben som for deg som smaker alene eller i par. Bli en vinkjenner – det er enklere enn du tror!
6.august:
Clare Pooley: Pendlerne på linje 5.
Underholdningsroman.
- Hilde Vesaas: Nansenhjelpens modige kvinner. Dokumentar.
- Joanna Bolouri: Bootcamp for ensomme hjerter. Underholdningsroman.
Pedro Carmona-Alvarez: Chiquitita.
Roman.
Marisol er en middelaldrende kvinne som ser tilbake på livet sitt, på den unge kvinnen hun en gang var, som brøt sammen foran et maleri av en liten hund på et museum i en storby.
Marisol er en ung kvinne på ferie med kjæresten sin, den første kjærligheten. De står og ser på et maleri av en hund som synker. Marisol er et barn som bor med moren og faren i en by ved havet. Barnet blir ofte plassert hos bestemoren, der hun bor i lange strekk av barndommen. Så raser landet sammen. Hun blir hentet midt på natten og den lille familien må flykte over fjellene til nabolandet. Så kommer de hit.
7.august:
Heidi Linde: Strak arm.
Roman.
En roman om samhold og savn, tilgivelse og trøst, og om hvilke sannheter som skal gjelde når minnene er motstridende.
Vi kunne ha blitt en sånn familie som man leser om i avisa, tenker Dyveke. Det stakkars, ensomme mennesket som ligger og dør i sitt eget hjem. Og så går det uker og måneder, av og til år. Og man leser og tenker; men hva med husleia? Hva med kommunale avgifter og avisabonnement og naboer? Og deretter; hva med familien? Det måtte vel om ikke annet finnes en eller annen fjern tremenning eller et søskenbarn som kunne tatt litt ansvar? Og til slutt den fortrøstningsfulle påminnelsen; at dette skjer andre – de barnløse – takk og lov for at man har barn! For det er vel ingen som ligger og råtner opp i sitt eget hjem når man har barn?
Dyveke, Benedikte og Steffen er søsken, men har ingenting til felles bortsett fra en fraværende og alkoholisert far. Når han blir alvorlig syk, rives de tre ut av sine egne kompliserte liv og tvinges å forholde seg både til faren og til hverandre. Men er blod tjukkere enn vann? Har man plikt til å utføre omsorg bare fordi man er i familie? Og er det sant at det du ikke fikk som barn, er det du vil søke etter resten av livet?
- Gunhild Stordalen: Min medisin. Selvhjelp.
- Sumaya Jirde Ali: Ikkje ver redd sånne som smeg. Samfunn/politikk.
8.august:
Fríða Ísberg: Merking.
En dyster og burlesk roman som tegner et skremmende bilde av en nær fremtid.
“Testen” er en revolusjon – psykologisk, teknologisk og politisk. Den fastslår hvorvidt man har anlegg for empati og medfølelse – eller for umoral og asosial oppførsel. Det opprinnelige målet er å kunne behandle farlige mennesker før de blir farlige, men snart brukes informasjonen langt bredere. Den som vil kan registrere resultatene sine i et offentlig, åpent register. Politikere begynner å smykke seg med beståttmerking, stadig flere bedrifter blir empatisertifiserte. Nabolag og borettslag begynner å reservere seg mot umerkede individer og noen begynner å snakke om testing i allerede i grunnskolen. Snart er det Islandske samfunnet, i romanen satt en gang i nær framtid, et samfunn i dyp splittelse.
“Merking” er fortalt av fire stemmer. Læreren Vetur som rømmer fra en eks-kjæreste som strøk på testen, Eyja som får sparken fra et stort investeringsfirma fordi hun ikke bestod, psykologen Ólafur som kjemper for å gjøre testen obligatorisk for alle, og Tristan, ung aktivist som slåss for retten til ikke å bli testet.
- Hadia Tajik: Drømmer for min datter. Samfunn/politikk.
- Sverre Diesen: Krig, konflikt og militærmakt. Samfunn/politikkk.
- Inger Bråtveit: Vassarv. Roman.
9.august:
Julia Quinn: En hemmelighet og en gentlemann.
Underholdningsroman. Fjerde og siste bok i Smythe Smith-kvartetten.
Den fjerde og avsluttende boken i Smythe-Smith-kvartetten, en herlig, romantisk og sjarmerende serie fra forfatteren av de bestselgende bøkene om familien Bridgerton.
Sir Richard Kenworthy har mindre enn én måned på seg til å finne en egnet brud – han har med andre ord verken tid til å være spesielt kresen ellers spille uoppnåelig. Men når han ser kvinnen som sitter bak celloen på Smythe-Smith-familiens årlige, og musikalsk ulidelige, musikkaften, vet han at hun er den rette. Iris Smythe-Smith er vant til å gå ubemerket hen med sitt blyge vesen og sin tørre og underfundige humor. Derfor blir hun umiddelbart mistenksom når sir Richard introduserer seg og begynner å oppvarte henne. Han oppfører seg som om han er forelsket. Når han frir til henne, kan hun ikke slippe tanken på at det er noe han skjuler. Men hjertet hennes vil ingenting annet enn å få bli hans.
- Christoffer Lamøy: Draug. Barn 9-12 år.
- Nan Birgitte Oldereid: Hvorfor blir jeg ikke gravid? Helse/fødsel.
- Kirsti Eline Torhaug: Begjærets anatomi. Roman.
- Gunnar Sønsteby: Rapport fra nr 24. Historie
Helena Brodtkorb og Ida Jackson: En smart guide til jobb og penger.
Selvhjelp.
Penger og ambisjoner er mer tabu enn sex og følelser. Men du fortjener en jobb du kan elske. Derfor denne praktiske, smarte og morsomme karriereguiden til deg som vil inn i arbeidslivet, eller som er lei av den jobben du har.
Her får du gullkantede råd for å lykkes i jobbintervju og inspirasjon til å finne den jobben du egentlig vil ha. Eller kanskje du vil skape din egen arbeidsplass og få pengene til å yngle? Forfatterne har erfaring fra kultur, næringsliv, frilansjobbing, gründervirksomhet og foreldrelivet og deler alle sine beste hemmeligheter med deg. Vi vet du har dårlig tid, så denne boken er så morsom og lettlest at du leser den i en fei.
12.august:
Lucy Diamond: Alt kan skje.
Underholdningsroman.
For Lara og datteren Eliza har det alltid bare vært de to. Men, den dagen Eliza fyller 18, vil hun ha kontakt med faren sin. Lara blir tvunget til å avsløre hemmeligheten hun har hold skjult fra datteren hele hennes liv, og hun må også selv gå tilbake i sin egen historie.
Eliza vil ha svar, og Lara har selv mange spørsmål. Jakten på sannheten fører dem ut på en roadtrip gjennom hele England, og til slutt fører det dem til New York, der hvor alt starten den gangen. Noen drømmer har blitt knust på veien, og med det er mange muligheter gått tapt. Men det ser ut til at livet likevel har noen overraskelser liggende. Dette er en varm og klok – og oppløftende roman, om kjærlighet, nye sjanser og om de uventede og ekstraordinære veiene livet kan føre oss ut på.
- Ronny Trælvik: Nordnorsk kranglebok. Humor.
- Kaja Gerjsem Nygaard: Et mørkere vann. Krim.
- Viveca Sten: Skyggedalen. Krim.
- Per Arne Dahl: Håpets kraft. Familie og helse.
13.august:
Kari, Ola og Lars Bremnes: Når du går.
Biografi.
Kari, Ola og Lars rydder ut av dødsboet etter foreldrene sine. Ting fra et langt liv, hele barndomshjemmet, er stuet sammen i et mørkt lagerlokale. I et hjørne står et gammelt piano. Mammas piano. Husets hjerte.
Men hvor gjør man av et gammelt, ustemt piano som har mistet eieren sin? Og hvem skal egentlig få finserviset som alle har lyst på? De hjemløse gjenstandene forteller en historie og blir en reise tilbake til opprinnelsen. Til plassen hvor kjærligheten til musikken, og ikke minst sangene, kommer fra. Det er tid for å bestemme seg for hva man tar med seg videre og hva man legger igjen. Når du går er en varm, humoristisk og rørende bok om sorg, om å vokse opp i vakre Nord-Norge, oppdagelsen av musikken, og tilblivelsen av noen av vår tids aller mest folkekjære sanger.
- Bendik M. Ødegaard: Fremmede hender. Lyrikk.
- Mona Ringvej: Eilif og Oline. Dokumentar.
- Jon-Ove Flovik Olsen: Politiet og narkotika. Samfunn/debatt.
- Anne Gunn Halvorsen: Livet og korleis leve det. Selvutvikling.
14.august:
Jesper Stein: Uro.
Krim. Første bok om Axel Steen.
En mann blir funnet drept på Assistens kirkegård natten etter at politirazziaen mot Ungdomshuset på Nørrebro utløste brutale opptøyer i 2007.
Den døde er iført svart finlandshette og militærstøvler, noe som straks retter mistanken mot politiet, som har voktet kirkegården strengt mens urolighetene har pågått: Kan gjerningsmannen finnes blant betjentene, som har gått for langt i kampens hete? Eller har noen prøvd å tåkelegge saken? Drapsavdelingens problembarn, kriminaloverbetjent Axel Steen – skilt far med kjærlighetsproblemer, økende hasjbruk og uttalt dødsangst – blir satt til å lede etterforskingen, som etter hvert viser forbindelser til både narkogangstere fra Balkan og gjengmiljøet på Blågårds Plads, og til politi ets elitestyrke i PET-bunkersen i Søborg.
- Kristin S. Ålovrsrud: Truende skyer. Serieroman. Bok nr 37 i Fredsår-serien.
- Ida Christensen: Skilsmissebarn. Dokumentar.
- Tore Kvæven: Raudt støv. Bok 1. Roman.
- Tonny Gulløv: Øye for øye. Roman. Bok nr 6 i Tusenårsriket.
15.august:
Donna Tartt: Stillitsen.
Roman
Oliver Twist møter Breaking Bad i nervepirrende og dypt rørende langleser fra Donna Tartt.
Tenåringen Theo Decker får livet snudd på hodet da moren blir drept i et terrorangrep ved et kunstgalleri i New York. Theo overlever mirakuløst og får på forunderlig vis med seg Carel Fabritius’ lille mesterverk fra 1654, Stillitsen, ut av ruinene. Theo beholder bildet i all hemmelighet, mens han blir trukket mellom en velstående og dysfunksjonell New York-familie, sin egen alkoholiserte far og den hjertevarme antikvitetshandleren Hobie. Dette er startpunktet for den utrolige historien om Theos liv over en periode på 15 år, der fascinerende karakterer og dramatiske vendinger kommer som perler på en snor, og hvor de mange trådene nøstes opp på elegant og overraskende vis etter en eventyrlig reise gjennom sorg, spenning, kjærlighet og menneskelig drama.
- Margit Sandemo: Ond saga. Serieroman. Bok nr 13-14 i Sagnet og Lysets rike.
- Bjarte Arneson: Kilder til begeistring: Selvutvikling.
- Trond Giske: Verdt å slåss for. Politikk.
16.august:
Ulrika Rolfsotter: Syndebarn.
Krim. Bok nr 2 om Annie Ljung.
Sommeren er på hell, og høstmørket har begynt å legge seg over Ådalen nord i Sverige. En tidlig augustmorgen blir tre tenåringsjenter funnet ved den sagnomssuste Bålsjöns strand.
To er døde, en er hardt skadet. Den lille byen er i sjokk, og snart begynner ryktene å gå om seriemorderen som terroriserte omegnen på 1970-tallet. Kan den fryktede Torsdagsmannen virkelig være tilbake? Når det viser seg at jentenes familier alle er koblet til sosialtjenesten, blir sosionom Annie Ljung igjen ufrivillig dratt inn i en kriminalsak. Sara Emilsson, etterforsker ved Kramfors-politiet, får ansvaret for sin første drapsetterforskning. Sammen forsøker de å finne ut hvem eller hva som står bak den brutale ugjerningen – noe som viser seg å få personlige konsekvenser.
- Thor Gotaas: Koieboka. Friluft.
- Lars Fr. H. Svendsen: Håpets filosofi. Dokumentar.
- Egil Ulateig: Krigens siste dager. Historie.
19.august:
Trevor Wood: Hjemløs.
Krim. Første bok i serien om Jimmy Mullen.
- Lise Vermelid Kristoffersen: Pengesnakk. Økonomi,.
- Katrin Galtz Brubakk og Guri Kulset Merakerås: Moria: på innsiden av Europas største flyktningleir. Samfunn/debatt.
- Tore Aurstad: Nattreise. Krim.
20.august:
Lena Anderson: Koryfeeene.
Roman. Bok nr 3 i serien Folkhemmet.
Fornøyelig konspirasjonsroman om løgn og sannhet fra en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter.
En februarkveld blir landets statsminister skutt og drept på åpen gate. Politisjef Rolf Utterström tar kommandoen over etterforskningen, men ingen arresteres for ugjerningen. Drapet forblir et åpent sår i samfunnet. Tretti år senere får journalist Roger Lilja i oppdrag å skrive en artikkel om drapet. Han kommer i kontakt med en jurist og etterretningsoffiser som påstår at han sitter på informasjon om det som faktisk skjedde. Det ser ut som alt startet en helg i Frankrike noen få måneder før henrettelsen, der en indre krets fra den politiske makteliten møttes. Lena Andersson er en av Sveriges ledende romanforfattere og samfunnsdebattanter. I Koryfeene-en konspirasjonsroman utforsker hun temaer som løgn og sannhet, og skriver med intelligent humor og fornøyelig ironi.
- Kristin S. Ålovsrud: Skjebnesvangert valg. Serieroman. Bok nr 42 om Sagmesterens barn.
- Jon Øystein Flink: Dobbeltgjengere. Roman.
- Ragnhild Kolden: Krig. Roman.
- Kate Morton: Hjemkomst. Underholdningsroman.
21.august:
Susanne Fellbrink: Fortsatt slår klokken.
Krim. Bok nr 3 om Cilla Fallander.
Showartisten Cilla har en tøff høst bak seg. Med løfter og smiger har en kjent plateselskapsdirektør klart å få henne med på en av landets største dokusåper, Stjernefabrikken, der talentfulle mennesker kjemper om en musikkarriere foran et millionpublikum.
Men tv-produksjonen ble slett ikke slik Cilla hadde sett for seg. Nå er det nyttårsaften, og snart skal klokkene ringe. På Hotell Södra berget i Sundsvall forbereder Cilla og showgruppen hennes seg til kveldens forestilling. Men det Cilla ikke vet, er at produksjonsteamet fra Stjernefabrikken også har sjekket inn – til et kickoff. Samtidig som en snøstorm kommer inn over byen, forsvinner gjestene på det store hotellet, én etter én. Er det en morder på frifot midt i nyttårsfeiringen?
- Anita Andersen Strøm: Rotløs. Serieroman. Bok nr 16 i serien Jordmor i Nidaros.
- Alexander Kielland: Novelletter i utvalg. Noveller.
- Lars Lenth: Kongen av Lofoten. Roman. Bok nr 5 om Leo Vangen og Rino Gulliksen.
22.august:
Jonas Hassen Khemiri: Pappaklausulen.
Roman.
En personlig roman om blodsbånd, familiehemmeligheter og generasjonskløfter av en av Sveriges modigste og mest anerkjente forfattere.
En pappa vender tilbake til Sverige for å hilse på en familie han ikke har sett på lenge. Datteren er gravid med feil mann, hans nevrotiske sønn har selv blitt far, og nå vil han at pappaen som er blitt farfar skal ta vare på seg selv. Den en gang inngåtte pappaklausulen må reforhandles. Men er det mulig uten at en krig bryter ut mellom far og sønn?
Jonas Hassen Khemiri er en av Sveriges modigste, mest anerkjente og prisbelønte forfattere. Pappaklausulen er en personlig roman om blodsbånd, familiehemmeligheter og generasjonskløfter, og den krevende øvelsen å holde sammen som familie, uansett hva som kommer. Den er skrevet med et nådeløst klarsyn, med råhet og presisjon.
- Jørund Lien: Bli bedre med børsa. Jakt.
- Else Skranefjell: Når tausheten taler. Roman.
- Torbjørn Røe Isaksen: Ingen tror på nåtiden. Dokumentar.
- Jesper Wung-Sung: Kvinne sett fra ryggen. Roman.
- Levi Henriksen: Som vi forlater våre skyldnere. Roman i serien De ti bud.
23.august:
Tara Westover: Noe tapt og noe vunnet.
Biografi.
En utrolig historie om overlevelse, fanatisme og verdien av kunnskap. Utropt som en av årets ti beste bøker av New York Times Book Review.
Tara er sytten år gammel første gang hun setter sine ben i et klasserom. Hun vokser opp i fjellene i Idaho med foreldre som forbereder seg på dommedag: De bunkrer opp med mat, sover med fluktveske i senga og er motstandere av sykehus og leger. Som ungdom begynner Tara å utdanne seg selv og klarer opptaksprøven til universitetet. Her lærer hun om verdensbegivenheter hun aldri har hørt om før, som holocaust og den amerikanske borgerrettsbevegelsen. Suget etter å vite mer, lære mer, forstå mer, bringer henne til Harvard og Cambridge. Først da begynner hun å spørre seg selv om hun har reist for langt. Om det fortsatt finnes en vei hjem.
Noe tapt og noe vunnet fikk fantastiske kritikker og gikk rett inn på New York Times’ bestselgerliste da den kom ut. Den gripende oppvekstfortellingen fra virkeligheten har vakt enorm internasjonal interesse og var på en rekke lister over de beste bøkene fra 2018, i alt fra Time Magazine til Vogue og The Economist. Amazon utropte den til årets beste bok i 2018.
- Sylvia Plath: Glassklokken. Roman.
- Glenn-Peter Sætre: To kjønn. Populærvitenskap.
26.august:
A.J. Kazinski: En hellig allianse.
Krim.
Makt og korrupsjon i de europeiske kongehus.
Eva Katz føler at livet har gått i stå. Hun er 35 år, har akkurat mistet journalistjobben i en stor avis og bor alene i et falleferdig rekkehus. Kjæresten døde før de rakk å flytte sammen. Eva trenger en ny start og får jobb i en barnehage. Men i møtet med en fem år gammel gutt snus livet hennes på hodet. Guttens mor er hoffdame for den danske kronprinsessen, og snart får Eva mistanke om at gutten har vært vitne til et mord. Gutten vil ikke si noe, så Eva følger det eneste sporet hun har; en barnslig tegning av et drap. Langsomt går det opp for Eva at hun står overfor en forbrytelse som har forbindelse til det danske kongehuset og en to hundre år gammel allianse som består av mennesker som arbeider for å få gjeninnsatt monarker i hele Europa.
En hellig allianse er en bunnsolid og heseblesende thriller som handler om kampen mellom demokrati og monarki. Den tar leseren med bak den flotte fasaden på de europeiske kongehusene: En stor mektig familie, gift med hverandre på kryss og tvers, og som sammen kjemper for å bevare og utvide sine privilegier.
- Ronny Trævik: Nordnorsk ordbok for søringa. Humor.
- Gitte og Thomas Nesset Midelfart: Kjære leder. Selvhjelp.
- Lene Lauritsen Kjølner: Den siste olje. Krim. Bok nr 9 om Olivia Henriksen.
- Stian Hjelvin Andersen: En lykkelig familie. Roman.
27.august:
Cecilie Lind: Jentedyr.
Roman.
En poetisk roman om begjær og ønsket om å bli begjært, og om makten og maktesløsheten som ligger i det å være jente.
Sara er tretten år og bor hjemme hos foreldrene. Hun har en bestevenninne, som også er hennes største konkurrent. Det gjelder å være slank og vakker. Sara hengir seg til forelskelsen, men også til å kaste seg ulykkelig på sengen. Voksne menn er fascinert av kroppen hennes, men når hun er alene, gråter hun og lengter. Hvem er personen hun ser i speilet? Og hva ser speilbildet når det betrakter henne? Jentedyr er en poetisk roman om begjær og ønsket om å bli begjært. Det er en fortelling om kroppsfikseringen av den unge jenta, og om makten og maktesløsheten som ligger i nettopp det å være jente.
- Georgia Kaufmann: Drømmen om Paris. Underholdningsroman.
- Per Arne Dahl: Den store kjærligheten. Samliv.
- Carina Carl: Tenk mindre, fokuser bedre. Selvhjelp.
28.august:
Aleksandar Hemon: Verden og alt den rommer.
Roman.
Ny, storslått roman fra forfatteren av Lazarus-prosjektet.
Da erkehertug Franz Ferdinand ankommer Sarajevo en dag i 1914, er Rafael Pinto travelt opptatt med å male urter og trille piller i apoteket han har overtatt etter faren. Det var ikke dette han drømte om den gangen han som ung student levde et utsvevende liv i Wien. Så eksploderer verden i krig. Pinto blir sendt til skyttergravene, og det eneste han har å leve for, er oppmerksomheten fra medsoldaten Osman. Han er en karismatisk historieforteller som blir Pintos beskytter og elsker. Sammen flykter de fra skyttergravene, overlever den sikre død og blir kjent med spioner og bolsjeviker. Mens de flykter over fjell og gjennom ørkener, fra én verden til en annen, hele veien til Shanghai, er det kjærligheten til Osman som holder Pinto oppe. Verden og alt den rommer er en besettende, trist, øm og vakker roman som strekker seg over tiår og over flere kontinenter, og er Aleksandar Hemon på sitt aller beste.
- Alia Trabucco Zeran: Ren. Roman.
- Jesper Stein: Svarttrost. Krim. Bok nr 2 om Axel Steen.
- Merethe Lindstrøm: Når vi synger. Roman.
29.august:
Donna Tartt: Den lille vennen.
Krim.
Harriet Cleve Dusfresnes vokser opp i en liten landsby i Mississippi, i skyggen av sin avdøde bror, som ble funnet hengt i familiens hage da Harriet bare var en liten baby.
Mange år senere bestemmer hun seg for å finne ut hvem som drepte broren. Hun vil ha hevn. Den lille vennen skildrer en mørk og okkult verden der barn spiller en sentral rolle, men er også en bok om sorg og fortrengning, om hevn og rettferdighet. En oppvisning i suveren fortellerkunst fra forfatteren av Den hemmelige historien.
- Margit Sandemo: Mørket. Serieroman. Bok nr 15 i Sagnet om Lysets rike.
- Vidar Sundstøl: Nattsang. Roman.
- Peder Kjøs: Du kan få det bedre. Selvhjelp.
30.august:
David Lagercerantz: Memoria.
Krim. Bok nr 2 om Rekke og Vargas.
Andre bok i krimserien med avhørsekspert Hans Rekke og politibetjent Micaela Vargas.
Claire Lindman har vært død i fjorten år. Men Claires mann, Samuel, nekter å akseptere det. Så da han får øye på en kvinne i bakgrunnen på et nylig tatt feriebilde som ligner Claire, tar han kontakt med Hans Rekke og Micaela Vargas. De er skeptiske, men Rekke oppdager noen detaljer på bildet som tyder på at det virkelig er Claire. Kan det faktisk stemme? Eller tar de på seg oppdraget som en unnskyldning for å kunne jobbe sammen igjen? Etterforskningen fører dem tilbake i tid, og Rekke konfronteres med plagsomme minner fra fortiden. Handlingen i Memoria beveger seg tilbake til bankkrisen på nittitallet og oligarkenes uoverensstemmelser med det gamle KGB, og på medrivende vis avsløres brutale forbrytelser og hvordan de påvirker enkeltskjebner.
- Helene Holmström: Å danse i mørket. Underholdningsroman.
- Henrik Thune: Strengt fortrolig. Dokumentar.
Du finner alle disse og tusenvis av andre lydbøker i Fabel-appen. Og du? Som ny kunde prøver du Fabel gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å starte din prøveperiode!