10 lydbok-tips høsten 2019 - Lydbøker | Fabel

Høstkos + lydbok = 👌

Det er ingen tvil om at høsten er her. Følelsen av å ville krype opp i sofaen med en varm kopp kakao og en stemningsfull lydbok på øret melder seg hos mange. Her får du en liste med ti lyttetips til høstkosen:

«Svarthuset» er første bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.

Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken.

«Søsterklokkene» er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Tom Egeland er klar med den 8. thrilleren om Bjørn Beltø.

«Codex» – et nytt dramatisk kriminalmysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen er noen av ingrediensene.

I denne storslåtte og ambisiøse romanen, setter Simon Stranger sammen brikker som spenner over et århundre og berører de vakreste og vondeste sidene ved menneskelivet.

Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry Rinnan til å bli en av norgeshistoriens mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hovedkvarteret til Rinnan etter krigen, i huset som ble stående som selve symbolet på ondskap?

“Husdyret” er en krim om en forferdelig forbrytelse, om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken.

Malin er en ung kvinnelig politietterforsker, som har hele livet planlagt foran seg. Hanne er adferdsviteren med hukommelsestap, og som frykter fremtiden. Jake er gutten som bærer på en vond hemmelighet.

Jeg forbanner tidens elv” er vinner av Litteraturkritikerprisen 2008, Brageprisen 2008 og Nordisk Råds litteraturpris 2009!

Året er 1989: Verden snur, muren faller; i løpet av noen intense høstdager følger vi Arvid Jansen, 37 år. Han skal skilles. Mora hans har fått en kreftdiagnose og reiser brått til Danmark med den gamle ferga Holger Danske. Hun har noe ugjort der. Arvid følger etter henne to dager seinere. Han føler at han må.

«Jenteloven» er en hardtslående survival guide til ungdomstiden med mål om å øke bevisstheten til unge jenter om trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen – og viser hvordan den kan håndteres.

Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch har skrevet boka de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv. I «Jenteloven» deler de raust av personlige erfaringer fra sine egne liv, blant annet opplevelser med spiseforstyrrelser, flink pike-syndrom og depresjon. Målet deres er å bygge et jentefellesskap som slår hardt ned på urettferdighet og trakassering, og gi unge jenter redskaper for å kunne takle vanskelige situasjoner. Boka er inkluderende og humoristisk, men også nådeløs, krass og kompromissløs.

Et nervepirrende lukket rom-mysterium fra Cornwall-kysten av den britske mesterforfatteren P.D. James

Combe Island ligger utenfor kysten av Cornwall. På denne spesielle øya kan høyt ansette personer trekke seg tilbake fra rampelyset og ta seg en ferie i fred og ro. Men freden blir brutt da en av de besøkende plutselig dør på bisart vis. Er det selvmord eller drap?

Jon Michelet døde etter lengre tids sykdom den 14. april 2018, bare en uke etter at han hadde fullført sitt livsverk, «En sjøens helt». Da hadde han skrevet for hånd de siste par månedene, kapittel for kapittel.

«Krigerens hjemkomst» er sjette og avsluttende bind i dette gedigne romaneposet. Handlingen starter der femte bind slapp, på et hospital på Ny-Guinea, hvor Halvor Skramstad har ligget i koma etter kamikazeangrepet på M/S Morgedal.

“Det innerste rommet” er den 13. boka om William Wisting.

Da den respekterte arbeiderpartikjempen Bernhard Clausen dør av et hjerteinfarkt blir Wisting hasteinnkalt til et møte på Riksadvokatens kontor. På hytta til Clausen er det gjort funn som er uforenelig med bildet av ham som en drivende dyktig og helstøpt politiker. Nasjonale interesser kan være i fare og saken må utredes uten at presse og publikum får vite hva det dreier seg om. I tillegg til noen få, utvalgte politifolk engasjerer Wisting også datteren Line i den hemmelige etterforskningsgruppen.

Alle disse bøkene – og mange andre – kan du høre i Fabel nå. Alle nye kunder får en gratis prøveperiode. Klikk her for å starte din!