Lydbøkene som hjelper deg til å bli en bedre mamma eller pappa | Fabel

Bøkene som hjelper deg å bli en bedre mamma eller pappa!

Føles alt håpløst? Hjelpen er nær!

Hedvig Montgomery: Foreldremagi

Hvordan får du et lykkelig barn? Hvordan skaper du selvtillit? Hvordan forbereder du barnet på sorgene som kommer? Hvor sint er det egentlig lov å bli? Hvilke feil er de vanligste foreldre gjør? Og hva er egentlig det viktigste du som forelder gjør i løpet av en barndom? Psykolog Hedvig Montgomery har 20 års erfaring med arbeid blant barn og familier. I denne boken deler hun sine erfaringer, beste triks og hjelper foreldre å finne en vei mot det alle ønsker: Barn og voksne som har det fint med seg selv. Og hverandre.

Peder Kjøs: God pappa

Når du hører barnet ditt skrike for første gang, kjenner du med en gang at det betyr: Ta vare på meg! Men hvordan gjør du det? I «God pappa» gir psykolog Peder Kjøs kyndige råd til deg som har blitt far: om nærhet og kos med den nyfødte, bleieskift, legging, kolikk, trass og læring gjennom lek. Boka har tips om hvordan barnet kan hjelpes til økt selvtillit og selvstendighet. Om hvordan det kan utvikle sin personlighet og finne sin plass i fellesskapet. Her handler det også om de voksnes nye roller, for eksempel om den finurlige sammenhengen mellom husarbeid og sex, og betydningen av et godt forhold til svigerforeldre.

Hedvig Montgomery: Miraklenes tid

Å få en baby er et mirakel. Hver eneste gang. Og som forelder vil du så gjerne gjøre det rette. Denne boken er en guide på veien. Til søvn, mat og lek, til ordene som begynner å komme og behovene som melder seg. Boken er en reise gjennom milepælene alle nye foreldre har foran seg, men først og fremst gir den tryggheten både du og barnet trenger for å utvikle et langt og godt forhold sammen. Psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery har 20 års erfaring med arbeid blant barn og familier. I denne boken hjelper hun deg å skille gode råd fra dårlige, og hun viser deg hvordan du – i alt dette kaoset – finner din egen foreldrestemme.

Guro Hoftun Gjestad: Storbarnsliv

Vi har fulgt barna våre tett gjennom barndommen. Holdt en tommel i været og heiet. Forsøkt å gi dem alt de trenger. Så, nesten umerkelig, slipper de taket, og vender blikket mot verden. Hvorfor er det så vanskelig å snakke om barna i løsrivningens tid? Fra de kommer i puberteten til langt inn i tjueårene, gjennomgår de en enorm utvikling – i kropp, hjerte og hjerne. Det er for viktig til at vi ikke skal snakke om det. Denne boka gir et mangefasettert bilde av hvordan det er å være foreldre til barna som skal finne sin egen vei, og den gir et innblikk i hva som rører seg i mange unge menneskers liv. Boka rommer fortvilelse, humor, smerte og kjærlighet.