Å spise rett fra veikanten

Giftig og ekkelt? Eller smakfullt og gratis? Har du lyst til å lære mer om hva du kan plukke i grøfta og putte i munnen?

Kari Slaatsveen (t.v) og Kristin Randulff Nielsen (t.h) gjør seg klare: De skal finne ut hvor mange spiselige vekster de klarer å finne langs grøftene i Egebergløkka parsellhage! Foto: Ingvild Grane

Episode 4 av Kari tråkker i salaten heter rett og slett Veikant. Og det er nettopp ned i grøfta vi skal, for parsellant og programleder Kari Slaatsveen har fått med seg Kristin Randulff Nielsen – håndsanker og forfatter – inn i Egebergløkka parsellhage, på jakt etter gratis, blomtrende og grønn mat.

Visste du at løvetann kan spises, og smaker som ruccola? Eller at du kan lage kapers av løvetannknopper?

«Ugress», tenker kanskje du? Men visste du at engkarse kan spises, og at den smaker litt som pepperrot? Du finner den garantert i en veikant nær deg! Foto: Ingvild Grane

Gjør deg klar for å proppes med inspirasjon til å gå ut og plukke, for episoden kan du høre i Fabel-appen nå!

Lyst til å høre alle episodene fra Kari Slaatsveens parsellhage – samt massevis av andre interessante podkaster og lydbøker? Klikk her for å prøve Fabel gratis i 4 uker!