Lyttetips for de minste

Til og med barn som er ett og to år gamle kan ha stor glede av å høre lydbøker. Her finner du tips til noen av de aller beste lydbøkene for de minste:

Gunilla Wolde: Emma og Thomas-bøkene

Barn er glade i å høre historier de kan kjenne seg igjen i. Og det er ikke uten grunn at bøkene om Emma og Thomas har vært favoritter for flere generasjoner med barn. De beskriver dagligdagse situasjoner, hendelser og følelser som barna selv har opplevd.  Gjennom sang musikk og lydeffekter kan store og små lyttere skape sine egne bilder til fortellingene om de to hverdagsheltene.

Kari Grossmann: Lillesøster-bøkene

Lillesøster er akkurat slik enhver liten to–treåring er, og nettopp derfor er bøkene blitt så populære hos de små tilhørerne.

De minste leserne elsker å treffe igjen den samme hovedpersonen fra bok til bok. Det er viktig å kunne kjenne seg igjen i hverdagen, og også kunne kjenne seg igjen i de litt forbudte følelsene. For eksempel kan det å være med å handle være en hyggelig opplevelse, men det kan også være en opplevelse som utarter til et lite mareritt for både voksne og barn.

Tor Åge Bringsværd: Tambar-bøkene

Bli kjent med Tambar, en vilter tass som går i barnehage sammen med bestevennen Gurine, og liker å huske og leke med lego. En ganske vanlig gutt, altså… bortsett fra at han er et troll! Når Tambar kommer hjem kan han riste løs på troll-halen han har gjemt hele dagen, og han kan vise frem troll-kreftene han ikke bruker i barnehagen.

3 gode grunner til å la barna høre lydbøker:

  • Barna blir eksponert for mange nye ord som hjelper dem å utvikle ordforrådet.
  • Barna får trening i å lytte, og til å konsentrere seg om en historie uten å se bilder – noe som utvikler fantasien. 
  • Lydbøkene hjelper barna med å roe seg ned, og skaper rolige situasjoner når de trenger å hvile. 

Alle lydbøkene hører du i Fabel! Registrer deg nå, og prøv i 4 uker – helt gratis!