3 bøker barna vil huske når de blir store

Husker du en bok, lydbok eller kanskje et hørespill du elsket som barn? Her får du tre tips til gode bøker vi tror dagens barn vil huske i lang, lang tid.

Møt actionhelten William Wenton!

Luridiumstyven av Bobbie Peers

William Wenton oppdager at han ikke er som alle andre. Riktignok har han alltid lurt på hvorfor familien hans har dekknavn. Og hvorfor han er ualminnelig god til å knekke koder.

Men det er først når han løser Umuligheten, verdens vanskeligste kode, at livet hans tar en ny og uventet retning. Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Og plutselig haster det med å finne bestefaren som forsvant på mystisk vis i Londons undergrunn for åtte år siden

Passer for:

  • Gutter og jenter fra rundt 10 år og oppover.
  • … som er ute etter en actionfylt spenningshistorie det knapt er mulig å slutte å høre på.

En fantastisk bok fra vår tids Roald Dahl

Tante Grusom av David Walliams

Tante Alberta hater tanken på at den tolv år gamle niesen Stella er arving til Saxby herregård. Hun går langt for å bli eier av herregården. Og hennes metoder er grusomme.

Noen dager før julaften våkner Stella fra koma. Hun husker ingenting fra bilulykken hun overlevde og som drepte foreldrene, lord og lady Saxby. Stella frykter med rette sin tante Alberta og hennes digre, bayerske ugle. Sammen med sin helt spesielle venn må Stella bruke all sin kløkt for å sette en stopper for tantens onde og utspekulerte plan om å overta Saxby herregård.

Passer for:

  • Deg som er 10 år eller eldre
  • Som liker morsomme bøker
  • Og som gjerne vil høre noe skikkelig spennende

Fortryllende magi

Vindeltorn av Tone Almhjell

Barn som er glad i magi, eventyr og spenning bør ikke gå glipp av denne! Like spennende som Harry Potter! 

En dag finner Lin en mystisk nøkkel merket Vindeltorn. Samtidig finner hun en sprekk i kjellerveggen, som viser seg å være portalen inn til en magisk verden kalt Sylver.

I Sylver bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn, og Lin blir gjenforent med sin høyt elskede Rufus, som hun begravde under rosebusken.

Snart oppdager imidlertid Lin at Sylver står i fare for å gå under. For å redde Sylver må hun finne den forsvunne Vinterfyrsten. Men de er ikke de eneste som leter etter ham…

Passer for:

  • Deg som er 8 år eller eldre
  • Som liker magiske og spennende fortellinger
  • Som kanskje har hørt Drømmen om Narnia eller Harry Potter, og vil høre mer.

Gi barna gode bokminner for livet! Registrer deg nå, og prøv i 4 uker – helt gratis!